
Σιμιγδαλένιος χαλβάς…αλλιώς

Εύκολο πρωτεϊνικό κέικ με στραγγιστό γιαούρτι

Μερίδες
10-12
Δυσκολία
Μέση
Χρόνος
90′

Συστατικά
Μια θρεπτική συνταγή πλούσια σε φυτοοιστρογόνα, ιδανική για την υποστήριξη της ορμονικής ισορροπίας.
Υλικά
-
- 1 φλιτζάνι (250 ml) γάλα σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μήλου
- ½ φλιτζάνι (125 ml) ελαιόλαδο
- ⅓ φλιτζάνι (115 g) μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι (120 g) αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 φλιτζάνι (120 g) αλεύρι αμυγδάλου
- ½ φλιτζάνι (50 g) αλεσμένοι λιναρόσποροι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- ½ φλιτζάνι (50 g) ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα
- ½ φλιτζάνι (50 g) αποξηραμένα φρούτα (π.χ. σταφίδες, κράνμπερι)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα για ψωμί.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γάλα σόγιας με το ξίδι μήλου και αφήστε το για 5 λεπτά μέχρι να πήξει.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο, το μέλι (ή το σιρόπι σφενδάμου) και τα αυγά. Ανακατέψτε καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα στερεά υλικά: τα αλεύρια, τον λιναρόσπορο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο.
- Ενώστε τα υγρά με τα στερεά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέστε τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατέψτε απαλά.
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βάλετε στο κέντρο.
- Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το βγάλετε από τη φόρμα και το κόψετε σε φέτες.
Απολαύστε το σαν πρωινό ή σνακ μαζί με λίγο γιαούρτι ή αλείφοντας λίγο φυστικοβούτυρο!