
Healthy Valentine’s Chocolate Mousse

Πράσινη σαλάτα με κατίκι Δομοκού

Μερίδες
Δυσκολία
Χρόνος

Συστατικά
Συστατικά
Για τα σουβλάκια φαχίτας
- 2 λάιμ, συν επιπλέον κομμάτια για το σερβίρισμα
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή τριμμένες
- 4 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
- 3 πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
Για το γκουακαμόλε
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1 λάιμ
- 6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Για το σερβίρισμα
- Ζεστές τορτίγιες
- Ψιλοκομμένος κόλιανδρος
- Ξινή κρέμα ή γιαούρτι
- Καυτερή σάλτσα (προαιρετικά, για τους ενήλικες)
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ετοιμάστε τη μαρινάδα
Σε ένα μεγάλο μπολ, στίψτε τα δύο λάιμ. Προσθέστε τη ρίγανη, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και το σκόρδο και ανακατέψτε καλά. Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους και ανακατέψτε το μέσα στη μαρινάδα. Αφήστε το στην άκρη να μαριναριστεί.
Βήμα 2: Προετοιμάστε τα λαχανικά
Αφαιρέστε τους σπόρους από τις πιπεριές και κόψτε το κρεμμύδι στη μέση
Βήμα 3: Φτιάξτε τα σουβλάκια
Περάστε εναλλάξ κομμάτια από κοτόπουλο, πιπεριές και κρεμμύδι στα ξυλάκια για σουβλάκια. Μόλις τελειώσετε με όλα τα υλικά, αφήστε τα σουβλάκια στην άκρη. Μπορούν να ετοιμαστούν αρκετές ώρες νωρίτερα και να διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι το μαγείρεμα.
Βήμα 4: Ετοιμάστε το γκουακαμόλε
Αφαιρέστε το κουκούτσι και τη φλούδα από τα αβοκάντο και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ζητήστε από το παιδί σας να τα λιώσει με έναν πουρέ πατάτας μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Μεταφέρετε το γκουακαμόλε σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
Βήμα 5: Ψήστε τα σουβλάκια
Ζεστάνετε ένα μπάρμπεκιου ή μια σχάρα. Ψήστε τα σουβλάκια για 10-12 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ψηθούν καλά.
Βήμα 6: Σερβίρετε τα σουβλάκια πάνω σε ζεστές τορτίγιες, μαζί με το γκουακαμόλε, ξινή κρέμα, ψιλοκομμένο κόλιανδρο, φέτες λάιμ και, για όσους αγαπούν τα πικάντικα, προσθέστε λίγη καυτερή σάλτσα.
Καλή απόλαυση!