
Τορτίγιες light με κοτόπουλο

Σουβλάκια κοτόπουλου φαχίτας στη σχάρα

Μερίδες
2
Δυσκολία
Εύκολο
Χρόνος
35′

Συστατικά
Αν θέλεις ένα γλυκό που να εντυπωσιάσει τον/τη σύντροφό σου αλλά να είναι και υγιεινό, δοκίμασε αυτή τη σοκολατένια μους! Είναι πλούσια σε γεύση, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, και γεμάτη με αντιοξειδωτικά από τη μαύρη σοκολάτα και το αβοκάντο.
Υλικά:
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 2 κ.σ. κακάο άγλυκο
- 50γρ. μαύρη σοκολάτα (70%+), λιωμένη
- 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κ.σ. γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό γάλα)
- Λίγο αλάτι
- Φρέσκα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα) και ξηρούς καρπούς για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων με προσοχή.
- Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να δημιουργηθεί μια βελούδινη κρέμα.
- Δοκίμασε και προσάρμοσε τη γλυκύτητα αν χρειάζεται (πρόσθεσε λίγο μέλι αν προτιμάς πιο γλυκιά γεύση).
- Βάλε τη μους στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη σερβίρεις.
- Σέρβιρε με φρέσκα φρούτα και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για extra crunchy υφή.