Κοτόπουλο πανέ φούρνου
Κριθαρότο με πράσο
Μερίδες
1
Δυσκολία
Εύκολο
Χρόνος
30′
Συστατικά
- ¼ φλ. τσαγιού ρύζι arborio
- 1 φλ. τσαγιού γάλα 1,5% σε λιπαρά
- 1 κ.σούπας μέλι
- 1 πρέζα βανίλια
- 1 φρέσκο πορτοκάλι (το ξύσμα και την σάρκα)
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάλτε 1 φλιτζάνι κρύο νερό και ζεστάνετε το να πάρει βράση. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5-7 λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό. Απομακρύνετε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ βάλτε το γάλα, 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό, το αυγό, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπήστε καλά τα υλικά μεταξύ τους μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέστε στο μείγμα το ρύζι και ανακατέψτε καλά.
Χύστε το μείγμα σας στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά για 20 λεπτά μέχρι να πήξει το γλύκισμα σας (προσοχή να μην βράσει γιατί θα σβολιάσει το αυγό). Σκεπάστε την κατσαρόλα σας και αφήστε το μείγμα σας να σταθεί για 5 λεπτά. Μοιράστε το σε μπολ σερβιρίσματος, διακοσμήστε το με φέτες φρέσκο πορτοκάλι και σερβίρετέ το ζεστό.
Πώς το κλασσικό ρυζόγαλο μπορέι να γίνει ένα gourmet πρωινό; Σε αυτή τη συνταγή το παντρέυω με λαχταριστό πορτοκάλι που θα δώσει άρωμα, γεύση και φυσικά πολύτιμες ίνες και βιταμίνη C ότι πρέπει για τον χειμώνα!
Καλή απόλαύση!