Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ,το λευκό μέρος από το πράσα και τα καρότα.
Ζεσταίνουμε 4 κ.σ από τον ζωμό λαχανικών και 2 κ.σ ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και αχνίζουμε τα λαχανικά μας.
Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν ,προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε 2 λεπτά με ξύλινη κουτάλα (αυτό βοηθά στο να μην λασπώσει το κριθαράκι).
Προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό λαχανικών (να είναι ζεστός και οχι κρύος) ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα , προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι.
Μόλις χυλώσει σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε άλλες 2 κ.σ ελαιόλαδο.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων μας.