Κρέμα ρυζιού με πορτοκάλι
Κρύα γιαουρτόσουπα με αγγούρι
Μερίδες
4
Δυσκολία
Μεσαίο
Χρόνος
35-40′
Συστατικά
- 2 μεγάλα πράσα
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 250 γρ κριθαράκι μέτριο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 3 κόκκους μπαχάρι (σπασμένο)
- 4 ποτήρια νερού ζωμό λαχανικών
- 1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό
- 3-4 ντοματίνια
- 120γρ τυρί φέτα
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα πράσα.
- Ζεσταίνουμε 4 κ.σ από τον ζωμό λαχανικών και 2 κ.σ ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και αχνίζουμε τα λαχανικά μας εκτός από τα ντοματίνια. Στη διάρκεια του αχνίσματος προσθέτω και τα μπαχαρικά να δώσουν τα αρώματά τους.
- Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν ,προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε 2 λεπτά με ξύλινη κουτάλα (αυτό βοηθά στο να μη λασπώσει το κριθαράκι).
- Προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό λαχανικών (να είναι ζεστός και όχι κρύος) ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα .
- Μόλις χυλώσει σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε άλλες 2 κ.σ ελαιόλαδο.
- Γαρνίρουμε με ντοματίνια και τριμμένη φέτα.
Αν έχεις βαρεθεί το κλασικό παραδοσιακό πρασόρυζο και θέλεις μια αλλαγή ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις κάτι φανταστικό! Γεμάτο αρώματα και γεύση αυτό το μεσογειακό πιάτο θα απογειώσει τη γεύση σου και θα δεις το ταπεινό πράσο με άλλη ματιά!
Συνδύασέ το με τριμμένη φέτα και φρέσκα ντοματίνια και θα με θυμηθείς!
Καλή απόλαυση!