Κεφτεδάκια με φάβα
Κρέμα ρυζιού με πορτοκάλι
Μερίδες
4
Δυσκολία
Εύκολο
Χρόνος
40′
Συστατικά
- 2 τεμάχια φιλέτο κοτόπουλο στήθος
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γλ θυμάρι
- 1 κ.γλ μαντζουράνα
- 120 γρ γιαούρτι αγελαδινό
- 60 γρ φρυγανιά τριμμένη
- 3 κ. σουπας παρμεζάνα τριμμένη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σε ένα μπολ το γιαούρτι ,το σκόρδο (αφού το λιώσετε πρώτα), την μαντζουράνα, το θυμάρι, ανακατεύετε καλά και περνάτε το κοτόπουλο να καλυφθεί.
- Αναμιγνύεται σε ρηχό πιάτο την φρυγανιά, το μαϊντανό, βγάζετε τα φιλέτα από μείγμα γιαουρτιού και να περνάτε μέχρι να καλυφθούν καλά από το μείγμα φρυγανιάς.
- Βάζετε τα φιλέτα δύο ψυγείο για μισή ώρα.
- Μετά από μισή ώρα τοποθετήστε τα φιλέτα σε ταψάκι με λαδόκολλα σε προ θερμασμένο φούρνο 180ο βαθμούς.
- Για να είστε σίγουροι ότι έχουν ψηθεί τοποθετήστε ένα μαχαίρι στο πιο χοντρό σημείο . Εάν δε βγάζει ροζ υγρά είναι έτοιμο.
Μια πολύ ωραία εκδοχή για σένα που κουράστηκες από το ψητό φιλέτο στη διατροφή. Ελαφρύ crispy και νόστιμο μπορείς να το συνοδέψεις με ρύζι ή λαχανικά ή γιατί όχι να το προσθέσεις στη σαλάτα σου.
Καλή απόλαυση!