Δροσερό φραουλογλυκό
Εύκολη γαριδομακαρονάδα
Μερίδες
4
Δυσκολία
Μέτριο
Χρόνος
30′ προετοιμασία και 60-75 λεπτά στο ψυγείο
Συστατικά
- 200 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 2 φλ. τσαγιού εσπρέσο (2 δόσεις άλλα αραιωμένο)
- 6 κ.γλ (κοφτες ) ζαχαρίνη
- 2 φλ ελληνικού.καφέ ρούμι
- 2 κ.σουπ σκόνη κακάο
Εκτέλεση
- Ξεκινώ και χτυπώ την κρέμα γάλακτος με μίξερ ,στην αρχή σε χαμηλή σκάλα και προοδευτικά αυξάνω, μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτω σιγά σιγά το γιαούρτι και τις 3 κ.σ ζαχαρίνη στην κρέμα και συνεχίζω να χτυπώ στο μίξερ μέχρι να έχω μια αφράτη λεία όψη. Βάζω στο ψυγείο την κρέμα για 15-20 λεπτά.
- Φτιάχνω δυο δόσεις καφέ εσπρέσο αραιωμένο σε φλιτζάνι του τσαγιού. Το ρίχνω σε ρηχή λεκάνη η ταψάκι και προσθέτω το ρούμι και τις άλλες 3 κ.σ ζαχαρίνη. Ανακατεύω να λιώσει η ζαχαρίνη.
- Περνώ από το μείγμα του καφέ τις φρυγανιές μου και τις στρώνω σε ταψάκι ή πυρέξ. Απλώνω από πάνω το μείγμα κρέμας. Επαναλαμβάνω με δεύτερη στρώση φρυγανιές και μείγμα κρεμάς. Στο τέλος πασπαλίζω με την σκόνη κακάο. Αφήνω στο ψυγείο περίπου 1,5 -2 ώρες.
Το αγαπημένο μας ¨τιραμισού’ προέρχεται από τη γειτονική μας Ιταλία και το ονομά του δε σημαίνει τίποτα άλλο παρά ‘σήκωσέ με πάνω” πιθανόν για την απίθανη γεύση του ή και για τον συνδυασμό καφεΐνης που ξυπνά τις αισθήσεις!
Αν θέλεις να το απολάυσεις δίχως “τύψεις” δόκίμασε την παραπάνω συνταγή με ανάλαφρη κρέμα γιαουρτιού και καλή απόλαυση!