
Summer peachy bowl

Ελαφρύ δροσερό τιραμισού

Μερίδες
6
Δυσκολία
Έυκολο
Χρόνος
20′ προετοιμασία και 120′ στο ψυγείο

Συστατικά
- 8 τεμάχιa φρυγανιές απλές
- 1 φάκελο ζελέ φράουλα
- 6 κ. σούπας κάστερ πάουντερ
- 3 κ. σούπας μέλι
- 660 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
Για το σιρόπι
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- 2 κ. σούπας μέλι
- 1 τεμάχιο ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Για το σιρόπι:
- Βράζω σε μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι το νερό και προσθέτω τις 2 κ.σ μέλι και κανέλα , Αφήνω το μέλι να λιώσει καλά και χαμηλώνω την φωτιά για 5 λεπτά ακόμη ώστε να πάρει και το άρωμα της κανέλας.
- Τοποθετώ τις φρυγανιές μου σε μικρό πυρέξ και καλύπτω τα κενά με πρόσθετες φρυγανιές. Μόλις λίγο κρυώσει το σιρόπι με κουτάλι σούπας βρέχω τις φρυγανιές.
Για το γλυκό:
- Διαλύω το φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες με ζεστό νερό και προσθέτω 1 κ.σ μέλι. Τοποθετώ το ζελέ στο ψυγείο έως να ετοιμάσω την κρέμα μου
- Από το γάλα τραβώ μισό φλιτζάνι και διαλύω τις 6 κουταλιές σούπας κάστερ πάουντερ. Βάζω το υπόλοιπο γάλα να βράσει και προσθέτω κατά τον βρασμό το μέλι να διαλυθεί. Μόλις πάρει βράση κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω το διαλυμένο μείγμα στο βραστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς έως να πήξει η κρέμα. Τοποθετώ την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές με απαλές κινήσεις
- Βγάζω το μείγμα του ζελέ από το ψυγείο και το ρίχνω πάνω από την κρέμα (να χει κρυώσει και το ζελέ και η κρεμά). Τοποθετώ το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Υπέροχο καλοκαιρνο ανάλαφρο γλυκό ιδανικό για να γιορτάσετε ένα καλό γεύμα! Η προτάση μου είναι να προσθέσετε απο πάνω φρέσκεις φράουλες ή ότι άλλο φρούτο σας αρεσεί ώστε να αυξήσετε τη λήψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων!
Καλή απόλαυσή!