
Ελαφρύ δροσερό τιραμισού

Εύκολο κάρυ λαχανικών

Μερίδες
4-6
Δυσκολία
Μέσο
Χρόνος
20′ για τη σάλτσα και 8-10″ για τα ζυμαρικά

Συστατικά
- 300 γρ γαρίδες ψίχα κατεψυγμένες
- 150γρ γιαούρτι 2%
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ½ κ.γλ βασιλικό αποξηραμένο ή φρέσκο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- ½ κ.γλ βεγκέρα λαχανικών (νοστιμιά)
- 500 γρ λιγκουίνι (1 πακέτο)
- 4 κ.σουπ ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις γαρίδες για 10 λεπτά . Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σε αντικολλητικό σκεύος προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και 1 κ.σ ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον βασιλικό έως το κρεμμύδι για μαλακώσει.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι ,το πιπέρι και την νοστιμιά. Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και το γιαούρτι και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να δέσει η σάλτσα . Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε άλλη 1 κ.σ ελαιόλαδο.
- Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο ανακατεύοντας ώστε να φτάσουν σε όλα τα λιγκουίνι.
- Σερβίρουμε τα λιγκουίνι μαζί με την σάλτσα με τις γαρίδες.
Τα θαλασσινά όπως και η γαρίδες είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών που περιέχουν ελάχιστα κορεσμένα λιπάρα γεγονός που θα καθιστά ασφαλή για την υγείας της καρδίας επίσης ή δομή των πρωτεϊνών τους ε είναι πιο εύπεπτη από το στομάχι.
Τα θαλασσινά έκτος από εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών μας προσφέρουν καλά λιπαρά και ασβέστιο που είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Καλή απόλαυση!