
Κοτόπουλο με μανιτάρια και πιπεριές

Χυμός μήλο-παντζάρι και τζίντζερ

Μερίδες
4
Δυσκολία
Εύκολο
Χρόνος
30′

Συστατικά
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες
- 500 γρ μακαρόνια πένες
- 1 μπρόκολο κανονικού μεγέθους
- 1 κρεμμύδι
- 10 μικρά ντοματάκια κομμένα στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ.γλ φρέσκο βασιλικό
Αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράσε το μπρόκολο σε μπόλικο νερό για μερικά λεπτά. Στράγγισέ το. Βράσε της πένες.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν πρόσθεσε το μπρόκολο και τα ντοματάκια και σόταρε το μείγμα για 3 λεπτά περίπου.
- Ρίξε το βασιλικό, το αλατοπίπερο και άφησε τη σάλτσα στη φωτιά για λίγη ώρα να δέσει.
- Ανακάτεψε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και σέρβιρε.
Διατροφική αξία (ανά μερίδα- 2 φλιτζάνια) Θερμίδες 245 πρωτεΐνες 11 γρ, λιπαρά 11γρ, υδατ/κες 45γρ, φυτικές ίνες 5,5 γρ.
Η γνώμη του διαιτολόγου Το μπρόκολο είναι γνωστό για την περιεκτικότητα του σε ασβέστιο, αποτελώντας έτσι μια καλή εναλλακτική πρόταση για όσες δεν καταναλώνουν επαρκή ποσότητα γαλακτοκομικών προϊόντων, όσο και ως πηγή φυτικών ινών αποδίδοντας σημαντικό ποσοστό των ημερησίων αναγκών σε αυτές