
Βουλγάρικος Μουσακάς

Πένες με μπρόκολο

Μερίδες
4
Δυσκολία
Εύκολο
Χρόνος
40′

Συστατικά
- 2 στήθη κοτόπουλου
- ½ κιλό μανιτάρια φρέσκα
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 2 κούπες ντοματάκια κομμένα
- ½ ποτήρι κρασί λευκό
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι –πιπεριά-βασιλικό –2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε λεπτές ροδέλες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να σωταριστούν με το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Κατόπιν κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά καβάκια το βάζουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να στίψει.
- Ρίχνουμε τα ντοματάκια και τα μπαχαρικά με 1 ½ ποτήρι νερό και τα αφήνουμε 30-40 λεπτά λεπτά σε χαμηλή πάντα φωτιά να βράσουν.
Αγαπημένη συνταγή από τα πρώτα χρόνια της πορείας μου ως διαιτολόγος! Αρωματική και πολύχρωμη μια εναλλακτική στο απλό ψητό φιλέτο κοτόπουλο!
Καλή απόλαυση!