Σαλάτα προσούτο με πεπόνι και φιστίκι Αιγίνης
Πoλύχρωμες πιπεριές alla provenzale
Μερίδες
4
Δυσκολία
Εύκολο
Χρόνος
30′
Συστατικά
- 500 γραμμ. παπαρδέλες
- 800 γραμμ. ξεφλουδισμένες ντομάτες
- 160 γραμμ. τόνο σε κονσέρβα
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 6 κ.σούπας ελαιόλαδο
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σπάστε την σκελίδα σκόρδου στη συνέχεια αχνίστε τα σε 2 κ. σούπας ελαιόλαδο και 4 κ. σούπας νερό έως να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τον τόνο στραγγισμένο, αλάτι, πιπέρι και τις ντομάτες ψιλοκομμένες κι αφήστε την σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.
- Βράστε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του παραγωγού. Περιχύστε την με τη σάλτσα.
Ο τόνος είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών .Στην Ελλάδα παράγουμε εξαιρετικό τόνο Αλόννησου που διατηρεί όλα τα εξαιρετικά του χαρακτηριστικά και φίνα γεύση.
Καλή απόλαυση!