
Πολύχρωμη Λαχανόσουπα

Εύκολη τυρόπιτα

Μερίδες
4-6 τεμ
Δυσκολία
Μεσαίο
Χρόνος
45′-55′

Συστατικά
- 500 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς άπαχος
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. κύμινο σκόνη
- 1 κ.γλ. πάπρικα
- 2 κ.σ. μαϊντανός
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι και το τρίβετε στον τρίφτη ή το ψιλοκόβετε. Σπάτε το αυγό σε πιάτο.
- Ρίχνετε τον κιμά σε βαθύ μπολ και προσθέτετε το αυγό, το κρεμμύδι, το αλατοπίπερο, το λάδι και τα μυρωδικά. Ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
- Παίρνετε μικρές ποσότητες απο το μίγμα του κιμά και πλάθετε σε 8 μπιφτέκια.
- Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στο φούρνο σε σχάρα με απόσταση 10 περίπου εκατοστά απο το γκριλ. Τα ψήνετε στο γκριλ για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και απο τις δύο πλευρές.
- Σερβίρετε δύο μπιφτέκια σε κάθε πιάτο και γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και λαχανικά της αρεσκείας σας.
Γνώμη της διαιτολόγου: Η πρωτεΐνη του μοσχαριού είναι υψηλής βιολογικής αξίας, διότι περιέχει και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα, αυτά που δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του ο οργανισμός και πρέπει να προσλάβει από τα τρόφιμα.
H διαδικασία τεμαχισμού του μοσχαρίσιου κρέατος για τη παραγωγή κιμά βοηθά τη πρωτεΐνη να μετουσιωθεί και έτσι βοηθά το κρέας να γίνει ευμάσητο και εύπεπτο.