
Μπιφτέκια

Δίχρωμη σαλάτα λάχανο

Μερίδες
4-6
Δυσκολία
Μεσαίο
Χρόνος
75′

Συστατικά
- 250γρ τυρί κίτρινο με χαμηλά λιπαρά ( τύπου gouda – τριμμένο σε χοντρό τρίφτη )
- 3 αυγά
- ½ λίτρο γάλα με 1,5 % λιπαρά
- ½ κιλό φύλλο κρούστας
- 2 κ.γλ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Απλώνουμε σε ταψάκι που έχουμε λαδώσει με το ελαιόλαδο τα μισά φύλλα.
- Γεμίζουμε με το τυρί και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και περιχύνουμε την πίτα.
- Ψήνουμε σε 200 ºC για 45 λεπτά.
Γνώμη της διαιτολόγου: Τόσο η τυρόπιτα όσο και η σπανακόπιτα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής. Η τυρόπιτα αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου, καθώς περιέχει 140 – 200 mgCa ανά 100γρ. και μπορεί να είναι ένα πολύ καλό καλό κύριο γεύμα αν τη συνδυάσουμε με φρέσκια σαλάτα!
Μη ξεχνάτε πως κανένα γεύμα δε πρέπει να αποφεύγεται σε ένα σωστό πλάνο διατροφής! Αρκεί να προσέξουμε τη σωστό συνδυασμό και τη σωστή μερίδα!