Μακαρονοσαλάτα με γιαούρτι
Κοτοσαλάτα με λαχανικά
Μερίδες
4
Δυσκολία
Εύκολο
Χρόνος
25΄- 30′
Συστατικά
- 450 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα
- 120 γρ. ζωμός κοτόπουλου
- 60 γρ. ξηρό λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. γιαούρτι αγελαδινό (2 %)
- 2 κλωναράκια άνηθο
- 2 κ. γλ. κορν φλάουρ
- ½ κ.γλ. πάπρικα
- 2 κ γλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τα μανιτάρια και τα ξεφλουδίζετε. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τον άνηθο.
- Ζεσταίνετε το λάδι σ ’ένα τηγάνι με χοντρό πάτο και τηγανίζετε το κρεμμύδι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνετε τα μανιτάρια και το κρασί, σκεπάζετε το τηγάνι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά περίπου.
- Διαλύετε την πάπρικα και το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και τα αναμιγνύετε με το ζωμό. Ρίχνετε το μίγμα στο τηγάνι και το αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Ανακατεύετε το γιαούρτι με τον ψιλοκομμένο άνηθο και το ρίχνετε στη σάλτσα. Τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα περίπου.
- Σερβίρετε αμέσως σε ζεστό πιάτο και γαρνίρετε με άνηθο και πάπρικα.
Ένα ελαφρύ χορταστικό πιάτο που δεν έχει να ζηλέψει από τα γνωστά μανιτάρια αλά κρεμ αλλά με πολύ πολύ λιγότερες θερμίδες.
Το μανιτάρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και φυτικές πρωτεΐνες, Για έξτρα κορεσμό συνδύασε το πιάτο με ρύζι, πλιγούρι ή ζυμαρικά!
Καλή απόλαυση!