
Γαλοπούλα σε αράβικη πίτα

Μανιτάρια με γιαούρτι

Μερίδες
2
Χρόνος
25΄

Δυσκολία
Εύκολο
Συστατικά
- 1/2 πακέτο ζυμαρικά βίδες πολύχρωμα
- 200 γρ. γιαούρτι 2% (1 κεσεδάκι)
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1/2 από αγγουράκι
- 10 ντοματίνια
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βρασμένο μπρόκολο και φασολάκι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2-3 φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη
- άσπρο πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζεις τα ζυμαρικά να βράσουν σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Είναι σημαντικό να τα κάνεις al dente για αυτή τη συνταγή ώστε να μην διαλυθούν στο ανακάτεμα αλλά και για να τρώγονται ευχάριστα σαν κρύα σαλάτα.
- Βράζεις σε μικρό κατσαρολάκι και το μπρόκολο με τα φασολάκια.
- Ψιλοκόβεις όλα τα υλικά: ντοματίνια στα 4, το αγγουράκι σε κιβάκια, κρεμμύδι σε μισοφέγγαρα. Βάλεις τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Τρίβεις εκεί μέσα και ρίχνεις λίγο ψιλοκομμένη ρίγανη. Τέλος βάζεις και το γιαούρτι και ανακατεύεις καλά να καλύψει όλα τα λαχανικά.
- Όταν ετοιμαστούν τα μακαρόνια, τα στραγγίζεις και τα αφήνεις να κρυώσουν. Αν βιάζεσαι μπορείς να τα κρυώσεις με νερό βρύσης, αυτό όμως δεν είναι και ότι καλύτερο επειδή φεύγει όλο τους το άμυλο. Τα ζυμαρικά όμως δεν πρέπει να είναι καυτά όταν τα βάλεις στα υπόλοιπα υλικά επειδή υπάρχει κίνδυνος να κόψει το γιαούρτι. Όταν κρυώσουν λίγο τα ανακατεύεις όλα μαζί και σερβίρεις.
Μια υπέροχη εναλλακτική για κύριο γεύμα το καλοκαίρι ,ιδιαίτερα τις καυτές μέρες.
Αν θέλεις να γίνει πιο χορταστικό μπορείς να προσθέσεις στη μακαρονοσαλάτα τόνο , αυγό βραστό, τυρί ή και κοτόπουλο βραστό!
Καλή απόλαυση!