
Κρύο σάντουιτς με γιαούρτι και γαλοπούλα

Βουλγάρικος Μουσακάς

Μερίδες
2
Δυσκολία
Εύκολο
Χρόνος
20-35′

Συστατικά
- 2 φλιτζάνια φακές βρασμένες
- 1/2 φλιτζάνι ξερά κρεμμύδια
- 1 φλυτζάνι αγγούρι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλυτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4-5 κλωναράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας άσπρο κρασόξυδο
- 2 κ. σούπας χυμό λεμονιού
- αλατοπίπερο
- φύλλα από σγουρό μαρούλι
Εκτέλεση
- Προσθέτετε όλα τα υλικά ψιλοκομμένα τ εκτός από το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Το σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά το λιγότερο για να κρυώσουν.
- Τακτοποιείτε σε πιατέλα τα φύλλα του μαρουλιού και αδειάζεται από πάνω τις φακές.
- Σερβίρεται παγωμένη.
Μπορεί να είναι καλοκαίρι αλλά δε υπάρχει λόγος να στερούμαστε το ωφέλιμα όσπρια από το τραπέζι μας. Με την εκδοχή όσπρια σαλάτα λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά τους συστατικά όπως και στα όσπρια σούπα. Μπορείτε να συνδυάσεται με ελιές ή αυγό βραστό και σίγουρα ψωμί ή ρύζι για ένα πλήρες γεύμα!
Καλή απόλαυση!