Ομελέτα με λαχανικά
Μερίδες
12-15 τεμάχια
Δυσκολία
Μέτρια
Χρόνος
35′
Συστατικά
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
- 1 κ.γλυκού κανέλα
- 1/4 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο αμυγδάλου χωρίς αλάτι
- 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
**Αν θέλεις τα μπισκότα σου να έχουν γεύση πορτοκάλι πρόσθεσε στο μείγμα 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο Wild Orange της doTERRA. Για πληροφορίες επικοινώνησε μαζί μου.
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τις νιφάδες βρώμης σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν σε μορφή σκόνης/ αλεύρι. (Μην πλένετε το μπλέντερ)
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τους ξηρούς καρπούς και το αλάτι και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο αμυγδάλου και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
- Σε ένα ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και παίρνοντας την ζύμη με ένα κουτάλι την τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας απόσταση 2,5 εκατοστών μεταξύ από τα μπισκότα μας
- Στην συνέχεια με την άκρη του κουταλιού ισιώνουμε την ζύμη
- Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 180ºC για 10-12 λεπτά, μέχρι τα cookies να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα από κάτω.
- Αφού τα βγάζουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν και απολαμβάνουμε