Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά
Φασόλια σαλάτα με σως λεμονιού
Μερίδες
4
Δυσκολία
Μέσο
Χρόνος
40′
Συστατικά
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- αλάτι-πιπέρι
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 κ. σούπας κουκουνάρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε στη μέση, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να σταθούν στο σουρωτήρι 2 ώρες περίπου για να φύγουν τα υγρά τους.
- Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί στο γκριλ να ψηθούν 10-15 λεπτά..
- Σοτάρουμε με το λάδι το σκόρδο και ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, την πιπεριά και τα μπαχαρικά με 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό να πάρουν μια βράση.
- Δέκα λεπτά πριν πήξει η σάλτσα ρίχνουμε και το βασιλικό από επάνω και προσθέτουμε το μείγμα πάνω από τις μελιτζάνες. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
- Σερβίροντας ρίχνουμε το κουκουνάρι.
Καλοκαιρινό μεσογειακό πιάτο γεμάτο Ελλάδα. Η μελιτζάνα πλούσια σε φυτικές ίνες και φυτικές πρωτεΐνες επάξια αναλαμβάνει το ρόλο του κρέατος στο καθημερινό τραπέζι.
Το πιάτο συνδυάζεται υπέροχα με ψωμί ή και πλιγούρι.
Καλή απόλαυση!