
Χυμός μήλο-παντζάρι και τζίντζερ

Πολύχρωμη Λαχανόσουπα

Μερίδες
4
Δυσκολία
Εύκολο
Χρόνος
10′

Συστατικά
- 1 μεγάλο μαρούλι
- 1 μήλο πράσινο
- 100 γραμμ. γαλοπούλα βραστή
- 50 γραμμ. γραβιέρα
- 10 κομμάτια καρυδόψιχα κομμένη στη μέση
- άνηθος ψιλοκομμένος
Για την σάλτσα
- 4 κ.σ. λάδι
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφαιρείται το κοτσάνι απο το μαρούλι και το χωρίζετε σε φύλλα. Τα πλένετε προσεκτικά και τα κόβετε σε χοντρές λωρίδες.
- Κόβετε το ζαμπόν και τη γραβιέρα σε πολύ λεπτά μπσατουνάκια και τα ρίχνετε σε μπολ. Προσθέτετε το μαρούλι και ανακατεύετε. Τα ρίχνετε όλα μαζί σε σαλατιέρα.
- Ρίχνετε σε μπολ τη μουστάρδα, προσθέτετε το λάδι, το ξίδι, το αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
- Περιχύνετε τη σαλάτα με το μίγμα της σάλτσας. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και διακοσμείτε με τα καρύδια και το μήλο σε φέτες.
Υπέροχη εκδοχή της πράσινης σαλάτας με μια σπιρτάδα δροσιάς και πικάντικης γεύσης ,ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα!