Κοτοσαλάτα με λαχανικά
Μπακαλιάρος με κρεμμύδι και ντομάτα
Μερίδες
4
Δυσκολία
Εύκολο
Χρόνος
30′
Συστατικά
Για τη σαλάτα:
- 350 γραμμ. φρέσκα φασολάκια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κ.σ σουσάμι
- 2 σκελίδες σκόρδο
Για την σάλτσα:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (το χυμό)
- αλάτι
- 1 κ.σ μουστάρδα
Εκτέλεση
- Βράζετε τα φασολάκια σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. .Χωριστά βράζετε και το καλαμπόκι. Κόβετε την πιπεριά σε κύβους. Ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε.
- Ανακατεύετε σε μπολ τα φασολάκια, το καλαμπόκι, τη πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε λίγο αλάτι.
- Ανακατεύετε το ελαιολαδο με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα, ρίχνετε λίγο αλάτι και ανακατεύετε με τα λαχανικά.
Υπέροχη δροσερή σαλάτα με τρυφερά πράσινα φασολάκια πλούσια σε φυτικές ίνες αλλά και φυλλικό οξύ. Συνδύασε το πιάτο με τυρί φέτα και φρυγανιστό πολύπορο ψωμί για να έχεις ένα πλήρες γεύμα!
Καλή απόλαυση!