Ρυζογκοφρέτα με πράσινο μήλο, μέλι, φυστικοβούτυρο, καρύδι
Δροσερό φραουλογλυκό
Το κάρυ άμα αγαπάς
Τον Ινδό να προτιμάς
Ανατολίτικο και ζουμερο
Δοκίμασε το με λαχανικό!
Μπορεί να σας άργησα αλλά δε σας ξέχασα
Μοιράζομαι μαζί σας μια καταπληκτική συνταγή με λαχανικά και ιδιαίτερα το κουνουπίδι.
Εύκολη αρωματική και σούπερ νόστιμη
Την συνταγή μπορείτε να την βρείτε στο προφίλ μου (link in my bio)
Ας σας πω όμως λίγα σημαντικά πράγματα για την σύνθεση της.
Το κάρυ λαχανικών είναι ένα γνωστό ανατολίτικο φαγητό πλούσιο σε μπαχαρικά. Παραδοσιακά συνδυάζεται με όσπρια και ρύζι και αποτελεί έτσι μια πλήρη σύνθεση μενού
Το κάρυ είναι ένα μείγμα λαχανικών που χρησιμοποιούν οι Ινδοί στα φαγητά τους.
Δρα σαν πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου , σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα και λόγω της κουρκουμίνης που περιέχει είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες.
Το τζίντζερ που περιέχεται η συνταγή έχει θεραπευτικές ιδιότητες στην υγειά του στομάχου όπως η ναυτία και ο στομαχόπονος. Η πιπεράτη γεύση του φέρνει θερμή εντός του σώματος ενώ έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Το κουνουπίδι, η πιπεριά , η κόκκινη κολοκύθα δίνουν πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και ο συνδυασμός του πιάτου με όσπρια και ρύζι ολοκληρώνει την πρόσληψη αμινοξέων ακόμη κ σε απουσία κρέατος.
Καλή απόλαυση