Η θρεπτική αξία του Κερασιού
Η θρεπτική αξία της Μπανάνας
“Βελούδινο και ζουμερό
Γεμάτο άρωμα ,τόσο γλυκό
Αχ ροδάκινο σε αγαπώ!”
Εάν για ένα πράγμα νιώθω τυχερή που ζω στην Ελλάδα είναι για αυτά τα μεγάλα ζουμερά ροδάκινα που μπορώ να απολαμβάνω το καλοκαίρι!!
Αυτός ο βελούδινος καρπός εκτός από άρωμα και γεύση μας δίνει απλόχερα όλα του τα θρεπτικά συστατικά και μας γεμίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά!
Το ροδάκινο ανήκει στην κατηγορία των πυρηνοκαρπών φρούτων όπως επίσης τα νεκταρίνι αλλα και το βερίκοκο.
Τι μας προσφέρει το ροδάκινο;
- Βιταμίνες με κυριότερες την Βιταμίνη Α (γi’αυτό και το υπέροχο χρώμα του) που έχει επανορθωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, βιταμίνες Ε, Κ και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, είναι επίσης πολύ πλούσιο σε βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας.
- Ιχνοστοιχεία ιδιαίτερα πλούσιο σε κάλιο που βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και των κατακρατήσεων και ακόμη περιέχει μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρο.
- Φυτικές ίνες συγκεκριμένα μας δίνει 3 γρ φυτικών ινών σε ένα μόνο φρούτο. Οι φυτικές ίνες βοηθούν την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και προσφέρουν κορεσμό.
- Αντιοξειδωτικές ουσίες με κυριότερες τα φλαβονοειδή, την λουτεΐνη και την ζεαξανθίνη που παίζουν σημαντικό ρόλο στην μείωση εκφύλισης της ωχράς κηλίδας αλλά και προστατεύουν τα οφθαλμικα μας κύτταρα από την φθορά
Και απο θερμίδες τι μας δίνε;
Ένα μέτριο ροδάκινο μας δίνει περίπου 60 με 80 θερμίδες γι’αυτό αποτελέι ιδανικό φρούτο για σωστή διατροφή!
Καλή απόλαυση!