Αγαπημένο κόκκινο κεράσι και όχι άδικα. Μια και λοιπόν έχει κατακτήσει επάξια την θέση του φρούτου μας αυτό τον καιρό ας μάθουμε λίγα πράγματα για αυτό.
Θρεπτική αξία κερασιού
Το κεράσι είναι ένα ανοιξιάτικο φρούτο που μπαίνει στην κουζίνα μας από αρχές Μάϊου έως και τον Αύγουστο.
Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδής χρωστικές ουσίες ( βαθύ κόκκινο χρώμα) όπως η ζεαξανθίνη ,η λουτρίνη και το β-καροτένιο καθώς και μελατονίνη που βοηθά στον ύπνο και την χαλάρωση. Περιέχουν πληθώρα βιταμινών μερικές από τις οποίες είναι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ, C, A ενώ περιέχουν μικρές ποσότητες ασβεστίου, χαλκού και μαγνησίου.
Που οφείλουν;
Το κεράσια έχουν:
- Αντιφλεγμονώδη δράση που οφείλετε στα φλαβονοειδή λειτουργίας ευεργετικά στην μείωση των πόνων σε ουρική αρθρίτιδα. Εξισορροπούν την παραγωγή ινσουλίνης στο πάγκρεας άρα προλαμβάνουν και τον σακχαρώδη διαβήτη.
- Αντιοξειδωτική δράση που την οφείλει στις πλούσιες χρωστικές του προστατεύοντας τα κύτταρα, βοηθοντας την χαλάρωση και την μείωση της ευερεθιστότητας. Ενώ η λουτρίνη και ζεαξανθίνη προστατεύουν από τον εκφυλισμό της χώρας κηλίδας των ματιών.
- Μείωση χοληστερόλης. Λόγω της υψηλής συγκέντρωσης φυτό στερολών αλλά και φυτικών ινών δρα ευεργετικά στην μείωση τις χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων
- Το χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο περίπου 60 kcsl τα 10 τεμάχια τα καθιστά ιδανικά για σωστή διατροφή και θρεπτικό σνακ.