Η θρεπτική αξία του Καρπουζιού
Θρεπτική αξία του Ροδάκινου
Αγαπημένο κόκκινο και τραγανό κεράσι και όχι άδικα. Μια και λοιπόν έχει κατακτήσει επάξια την θέση του φρούτου μας αυτό τον καιρό ας μάθουμε λίγα πράγματα για αυτό!
Θρεπτική αξία κερασιού
Το κεράσι είναι ένα ανοιξιάτικο φρούτο που μπαίνει στην κουζίνα μας από αρχές Μάϊου έως και τον Αύγουστο.
Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδής χρωστικές ουσίες (βαθύ κόκκινο χρώμα) όπως η ζεαξανθίνη ,η λουτείνη και το β-καροτένιο καθώς και μελατονίνη που βοηθά στον ύπνο και την χαλάρωση. Περιέχουν πληθώρα βιταμινών μερικές από τις οποίες είναι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ, C, A ενώ περιέχει και μικρές ποσότητες ασβεστίου, χαλκού και μαγνησίου.
Πως μας ωφελούν τα κεράσια;
Το κεράσια περιέχουν:
- Αντιφλεγμονώδη δράση που οφείλετε στα φλαβονοειδή που λειτουργίουν ευεργετικά στην μείωση των πόνων στην ουρική αρθρίτιδα. Εξισορροπούν επίσης την παραγωγή ινσουλίνης στο πάγκρεας και έτσι προλαμβάνουν τον σακχαρώδη διαβήτη.
- Αντιοξειδωτική δράση που την οφείλει στις πλούσιες χρωστικές του προστατεύοντας τα κύτταρα, βοηθοντας την χαλάρωση και την μείωση της ευερεθιστότητας. Ενώ η λουτείνη και ζεαξανθίνη προστατεύουν από τον εκφυλισμό της χώρας κηλίδας των ματιών.
- Μείωση χοληστερόλης. Λόγω της υψηλής συγκέντρωσης φυτό στερολών αλλά και φυτικών ινών δρα ευεργετικά στην μείωση τις χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίωνστο αίμα.
- Το χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο περίπου 60 kcal τα 10 τεμάχια τα καθιστά ιδανικά για σωστή διατροφή και έλεγχο βάρους.
Καλή απόλαυση!