Θρεπτική αξία της Γαρίδας
Η θρεπτική αξία του Καρπουζιού
Πράσινο καμαρωτό
Μοιάζει λίγο σα μυαλό
Μπρόκολο το λεν θαρρώ
Ως τα πέρα ξακουστό!
Μπρόκολο
Έμπνευση για την σημερινή μου συνταγή δεν είναι άλλο από το μπρόκολο.
Ένα από τα πιο γνωστά λαχανικά που στην ίδια ομάδα βρίσκουμε το λάχανο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών .
Λαχανικό που έχει μελετηθεί εκτενώς για τα οφέλη του στην υγεία μερικά εκ των οποίων είναι:
- Ισχυρή αντικαρκινική δράση
- Καρδιοπροστατευτική δράση
- Έλεγχος του διαβήτη
- Ψυχολογικές ασθένειες
- Δυσκοιλιότητα
- Προβλήματα των οστών
- Αντιγηραντική δράση
- Το μπρόκολο περιέχει αυξημένη ποσότητα σε βιταμίνη C που εκτός από βελτίωση του ανοσοποιητικού βοηθά και στην προστασία των κυττάρων.
- Φυλλικό οξύ που βοηθά στην λειτουργία του νευρικού συστήματος, στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και στην αύξηση της γονιμότητας
- Βρέθηκε να περιέχει μαγνήσιο που είναι σαν ιχνοστοιχείο βοηθά στη χαλάρωση των μυών. Και σαν μέρος των κρυστάλλων των οστών προσδίδει σε αυτά ανθεκτικότητα
- Την αντικαρκινική του δράση την οφείλει στην αυξημένη ποσότητα σεληνίου ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και έχει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή θυροξίνης της ορμόνης του θυρεοειδούς
- Τέλος το μπρόκολο έχει πολλές φυτικές ίνες που βελτιώνουν την πεπτική λειτουργία, προκαλούν κορεσμό και βοηθούν στην ρύθμιση της δυσκοιλιότητας
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μας δίνει μόλις 70 θερμίδες