Παγκόσμια ημέρα Υγείας
Θρεπτική αξία του Μπρόκολου
Πορτοκαλί και λαμπερή
Βασίλισσα θαλασσινή
Η γεύση της μοναδική
Μας ταξιδεύει την ψυχή!
Γαρίδα
Σε μια χώρα σας την Ελλάδα, γεμάτη ήλιο ,θάλασσα και μυρωδιές δεν ήταν δυνατόν να μη συζητήσουμε για τα ‘φρούτα της θάλασσας’ που απλόχερα αυτή μας δίνει.
Οι γαρίδες ανήκουν στα θαλασσινά και μάλιστα από τα πιο αγαπημένα.
Οι γαρίδες είναι φτωχές σε θερμίδες συγκεκριμένα μια μερίδα περίπου 5 γαρίδων δίνει 84kcal μόλις αλλά πλούσιες σε πρωτεΐνη καθώς στην ίδια ποσότητα λαμβάνουμε 18γρ πρωτεΐνης.
Πλούσιες σε ιώδιο αλλά και σε 20 ακόμη βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Η μεγάλη ποσότητα ιωδίου που περιέχει βοηθά την εύρυθμη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα αλλά και του εγκεφάλου. Επίσης περιέχει και αυξημένη ποσότητα σεληνίου που βοηθά στην μείωση των φλεγμονών.
Σαν θαλασσινό περιέχει επίσης σημαντικές ποσότητες ω3 και ω6 λιπαρών που βοηθούν στην βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας ,στην όραση, στα προβλήματα αρθρίτιδας , στην μνήμη και το ανοσοποιητικό.
Έχουν χοληστερίνη;;
Μια ερώτηση που ακούω συχνά. Η γαρίδα έχει την μεγαλύτερη ποσότητα χοληστερίνη ς από όλα τα θαλασσινά ΑΛΛΑ οι έρευνες μας δείχνουν ότι η αύξηση της χοληστερόλης του αίματος δεν έχει να κάνει με την περιεκτικότητα του τροφίμου σε χοληστερίνη ΑΛΛΑ από την ποσότητα χοληστερίνης που παράγει το συκώτι μας από χρόνιες λάθος διατροφικές συνήθειες η παραμονή σε πλεονάζον βάρος για μακρύ χρονικό διάστημα.
Η τακτική κατανάλωση γαρίδας έχει βρεθεί ότι αυξάνει την ΚΑΛΗ χοληστερόλη και δρα προστατευτικά στο καρδιαγγειακό.