Θρεπτική αξία της Γαρίδας
Με αφορμή την σημερινή μέρα θέλω σαν Διαιτολόγος να σας μιλήσω για τον σημαντικό ρόλο της σωστής διατροφής στην υγειά του ανθρώπινου οργανισμού .
Ο Ιπποκράτης είχε ενδεικτικά αναφέρει “Η τροφή σου να είναι το φάρμακο σου” η φράση αυτή αναφέρει την σημασία της σωστής διατροφής στην θωράκιση αλλά και την πρόληψη της υγεία.
Ασθένειες όπως η παχυσαρκία, η υπέρταση ,ο διαβήτης ,οι καρδιοπάθειες, και ορισμένα είδη καρκίνου μπορούν να προληφθούν αλλά και να μάθουν υιοθετώντας σωστές διατροφικές συνήθειες.
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η τα άτομα που καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά καρδιοπαθειών και καρκίνου.
Η λήψη υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη μειώνει την εμφάνιση υψηλής χοληστερίνης και ζαχάρου . Η κατανάλωση πρωτεϊνών χαμηλού ποσοστού σε λίπους βοηθά στην αποκατάσταση των ιστών και στην μείωση του ολικού λίπους του σώματος.
Ποικιλία διαφορετικών φρούτων και λαχανικών καθημερινά αναπτύσσουν μια ασπίδα διατηρούνται καλή υγεία στα κύτταρα μας και αυξάνοντας την ανοσοποιητική απάντηση του οργανισμού μας απέναντι στις ιώσεις και άλλους παθογόνου μικροοργανισμούς.
Ακολουθώντας ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής:
- Μειώνουμε τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών
- Ζούμε με υγεία και ευεξία
- Αυξάνουμε την λειτουργία του ανοσοποιητικού
- Έχουμε καλύτερη πεπτική το λειτουργία
- Μειώνουμε και προλαμβάνουμε ‘χρόνιους πόνους’
- Έχουμε καλύτερη ψυχική διάθεση
- Αυξάνουμε το προσδόκιμο ζωής μας