
Η θρεπτική αξία του Αυγού

Συμβουλές διατροφής στο ταξίδι

- Θερμίδες 32 kcal
- Υδατάνθρακες 7.7gr
- Σάκχαρα 4,9gr
- Φυτικές ίνες 2gr
- Πρωτεΐνη 0.7gr
- Βιταμίνη C 58.8mg
- Βιταμίνη K 2.2mcg
- Φυλλικό οξύ 24.0mcg
- Ασβέστιο 16.0mg
- Μαγνήσιο 13.0mg
- Φώσφορος 24.0mg
- Κάλιο 153mg
Καρδιακή υγεία
Η φράούλα λόγω των βιταμινών αλλα και των ισχυρών αντιοξειδώτικων που περιέχει βοηθά στη μείωση
συσσώρευσης ελέυθερων ριζών στο καρδιααγγειακο σύστημα βελιτώνοντας την υγείας απέναστι στο φυσικό γήρας
αλλά και το χρόνιο στρες.
Ρύθμιση σακχάρου στο αίμα
Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάκχαρα άλλα και λόγω των φυτικών ινών που περιέχει,η φράουλα βοηθά
στο καλύτερο έλεγχο του ζαχάρου στο αίμα με αποτέλεσμα τη προστασία απέναντι στο ζαχαρώδη διαβήτη τύπου 2.
Πρόληψη καρκίνου
Τα ισχυρά αντιοξειδώτικα που περιέχει βοηθούν στη προστασία απο την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων
στη περιοχή του εντέρου αλλα και των γυναικολογικών συστημάτων.
Βιβλιογραφία
-
USDA FoodData Central – Strawberries, raw (Nutrient profile)
🔗 https://fdc.nal.usda.gov -
Harvard T.H. Chan School of Public Health – The Nutrition Source: Fruit and Health
🔗 https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/fruit -
National Institutes of Health (NIH) – Vitamin C Fact Sheet for Consumers
🔗 https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminC-Consumer -
European Food Information Council (EUFIC) – Strawberries: Nutrition and Health Benefits
🔗 https://www.eufic.org -
Journal of Agricultural and Food Chemistry – “Phenolic compounds and antioxidant activity in strawberries”




