Σαλάτα παντζάρι με φέτα
Υπέροχη πράσινη σαλάτα με πράσινο μήλο
Μερίδες
4
Δυσκολία
Μέτριο
Χρόνος
65′
Συστατικά
- 500 γρ μπρόκολο
- 2 πατάτες
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 3 κόκους μπαχάρι (σπασμένους)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 4 κ.σουπ ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού γάλα σόγιας (ή άλλο φυτικό γάλα)
- 4 κ.σουπ καρυδόψιχα
- 120 γρ τοφού
Εκτέλεση
- Σε μεγάλη κατσαρόλα προσθέτω το τεμαχισμένο μπρόκολο , την πατάτα ,το καρότο
Προσθέτω το γάλα σόγιας και τον μισό ζωμό λαχανικών και αφήνω σε χαμηλή φωτιά να βράσουν τα λαχανικά. - Σε αντικολλητικό σκεύος προσθέτω 1/2 φλιτζάνι νερό ,το κρεμμύδι , το μπαχάρι και 1 κ.σ ελαιόλαδο εώς να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Προσθέτω το κρεμμύδι ,το αλάτι ,το πιπέρι μαζί με τα βρασμένα λαχανικά και ανακατεύω. Σβήνω την φωτιά και περνάω την σούπα με ραβδομπλέντερ στη χαμηλή σκάλα. Προσθέτω σιγά σιγά απ’ο τον ζωμό λαχανικών μέχρι να έχω την ύψη μιας σούπας. Τέλος προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σερβίρω με τριμμένο τοφού και καρυδόψιχα
Υ..Γ Αν δεν είστε χορτοφάγοι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γάλα 1,5% όπως και αντί για τόφου τυρί τριμμένο.