Φαγόπυρο με καρότο,πράσο και αγκινάρα

ΣυντάκτηςΛία ΚαραρίζουΚατηγορία, Δυσκολία Beginner

Το φαγόπυρο έχω να σας πω Είναι σπουδάιο συνοδευτικό Γιατί όλο με ρύζι και πατάτα δε βαστώ Δοκιμασά και πάω να τρελλαθώ

Μερίδες4 μερίδες
Prep Time20 minsΧρόνος μαγειρέματος30 minsTotal Time50 mins

 1 κούπα φαγόπυρο
 2 τεμάχιο καρότο
 ½ τεμάχιο πράσο
 1 τεμάχιο ξερό κρεμμύδι
 2 τεμάχιο ψίχα αγκινάρα (κατεψυγμένη)
 2,50 κούπες ζωμό λαχανικών
 1 πρέζα αλάτι
 4 κ.σουπ ελαιόλαδο

1

Κόβουμε τα λαχανικά μας σε πολύ μικρά κομμάτια . προσθέτουμε σε αντικολλητικό σκεύος λ'ιγο νεράκι (εώς να καλυψεί τον πάτο) . Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα λαχανικά μας ώστε να μαλακώσουν λίγο (αντικαθηστά επάξια το τσιγάρισμα ).

2

Προσθέτουμε το φαγόπυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά των ζωμό λαχανικών ζεστό .(Εδώ κρατάμε και λίγο βραστό νερό στην άκρη μήπως και χρειαστεί να προσθέσουμε ). Αφήνουμε να πάρουν βράση σε χαμηλή φωτιά ,ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα .

3

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι ,το μπαχάρι ,το ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε εώς να χυλώσει.
Καλή απόλαυση

Υ.Γ Εγώ το έχω συνδυάσει με σουτζουκάκια από μοσχαρίσιο κιμά αλλά
είναι εξαιρετικό συνοδευτικό για ψάρι και κοτόπουλο

Συστατικά

 1 κούπα φαγόπυρο
 2 τεμάχιο καρότο
 ½ τεμάχιο πράσο
 1 τεμάχιο ξερό κρεμμύδι
 2 τεμάχιο ψίχα αγκινάρα (κατεψυγμένη)
 2,50 κούπες ζωμό λαχανικών
 1 πρέζα αλάτι
 4 κ.σουπ ελαιόλαδο

Οδηγίες

1

Κόβουμε τα λαχανικά μας σε πολύ μικρά κομμάτια . προσθέτουμε σε αντικολλητικό σκεύος λ'ιγο νεράκι (εώς να καλυψεί τον πάτο) . Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα λαχανικά μας ώστε να μαλακώσουν λίγο (αντικαθηστά επάξια το τσιγάρισμα ).

2

Προσθέτουμε το φαγόπυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά των ζωμό λαχανικών ζεστό .(Εδώ κρατάμε και λίγο βραστό νερό στην άκρη μήπως και χρειαστεί να προσθέσουμε ). Αφήνουμε να πάρουν βράση σε χαμηλή φωτιά ,ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα .

3

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι ,το μπαχάρι ,το ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε εώς να χυλώσει.
Καλή απόλαυση

Υ.Γ Εγώ το έχω συνδυάσει με σουτζουκάκια από μοσχαρίσιο κιμά αλλά
είναι εξαιρετικό συνοδευτικό για ψάρι και κοτόπουλο

Φαγόπυρο με καρότο,πράσο και αγκινάρα
Κατηγορίες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Dietfulness

Η θρεπτική αξία του αυγού

🥚Παγκόσμια ημέρα του αυγού 🥚Σήμερα λοιπόν 9 Οκτώβρη γιορτάζει το αυγουλάκι μας. Ταπεινό και καταφρονεμενο μα πάνω απ' όλα πολύ παραξηγημενο🙄🙄Είναι υγιές να τρώμε αυγά και πόσα; Ανεβάζουν τελικά την χοληστερίνη ή όχι;Το αυγό λοιπον χαρακτηρίζεται ως «φυσική υπερτροφή» και έχει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας διατροφή. Το αβγό περιέχει υψηλής αξίας πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα […]

Eat4fit

Banana lover

Το πρωινό αυτό το αγαπημένο! Ιδιαίτερα τις μέρες που πηγαίνω γυμναστήριο ή κάνω πεζοπορία! Περιέχει: Ψωμί πολυσπόρο γερμανικού τύπουΜπανάναΤαχίνι ή φυστικοβουτυρο Θερμίδες 180-200 Συνδιαστε το με : Φυσικο χυμό πορτοκάλιΚεφίρΓιαούρτι 2%Γάλα χαμηλών λιπαρώνΓάλα αμυγδάλου ή και σογιας

Eat4fit

Autumn breakfast

Υπέροχη ιδέα για φθινοπωρινό πρωινό και ένας τρόπος να αυξήσουμε τα φρούτα στην διατροφή μας. Ψωμί με προζύμιΤαχινοκακαοΑχλάδι Βρώμη Θερμίδες :200 Συνδιαστε το υπέροχα με : Γαλα με χαμηλά λιπαράΚεφίρΓιαούρτι χαμηλών λιπαρώνΑυγό βραστό Γαλα αμυγδάλου ή σόγιας Καλη απόλαυση

Facebook
Instagram
YOUTUBE