Σούπα βελουτέ με παστινάκι

ΣυντάκτηςΛία ΚαραρίζουΚατηγορίαΔυσκολία Beginner

Απ' τη μια είναι η βροχή Απ' την άλλη η καραντίνα😷 Δεν αντέχω βρε παιδιά θα πεθαίνω από την πείνα! Το παστινακι διαλλεξα και γω σαν μαστερ σεφ σουπιτσα σας ετοίμασα σε χρόνο μηδέν ! #Μενουμεσπίτι βλέπουμε MasterChef και για να δούμε τι εστί αυτό το παστινάκι ( για να ναι ειλικρινής και γω τώρα το έμαθα) Είναι ριζώδες λαχανικό κάτι μεταξύ καρότου και μαϊντανού. Έχει πολλές φυτικές ίνες ,υψηλό ποσοστού καλίου και φυλλικού οξέος ενώ μας δίνει μόνο 55 kcal

Μερίδες6 μερίδες
Prep Time30 minsΧρόνος μαγειρέματος1 hrTotal Time1 hr 30 mins

 400 γρ παστινάκι
 2 τεμάχιο καρότα
 2 τεμάχιο πράσα
 1 l ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο
 500 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
 1 πρέζα αλάτι
 1 πρέζα πιπέρι
 1 πρέζα καυτερή πάπρικα
 1 κ.σουπ φρέσκο βούτυρο
 3 κόκους μπαχάρι

1

Κόβουμε το παστινάκι ,τα καρότα σε κύβους, το πράσο σε ροδέλες, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

2

Αχνιζω με λίγο νερό πρώτα το κρεμμύδι, στη συνέχεια περνώ από αχνισμα και τα λαχανικά μου .

3

Προσθέτω σιγά σιγά το γάλα με χαμηλή φωτιά για να μη 'αρπαξει' . Όσο μαλακώνουν τα λαχανικά σταδιακά προσθέτω τον ζωμό ζεστό.

4

Προσθέτω αλάτι,πιπέρι, μπαχάρι . Μόλις βράσουν τα λαχανικά μου σβήνω την φωτιά και προσθέτω 1 κ.σ φρέσκο βούτυρο.

5

Με το ραβδομπλέντερ λιώνω τα λαχανικά μου προσεκτικά κ σε χαμηλή σκάλα ( μη γίνει χάλια κ η κουζίνα🙃🙃) όπου να γίνει βέλουτε.
Σερβίρω με καυτερή πάπρικα.
Καλή απόλαυση 😉

Συστατικά

 400 γρ παστινάκι
 2 τεμάχιο καρότα
 2 τεμάχιο πράσα
 1 l ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο
 500 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
 1 πρέζα αλάτι
 1 πρέζα πιπέρι
 1 πρέζα καυτερή πάπρικα
 1 κ.σουπ φρέσκο βούτυρο
 3 κόκους μπαχάρι

Οδηγίες

1

Κόβουμε το παστινάκι ,τα καρότα σε κύβους, το πράσο σε ροδέλες, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

2

Αχνιζω με λίγο νερό πρώτα το κρεμμύδι, στη συνέχεια περνώ από αχνισμα και τα λαχανικά μου .

3

Προσθέτω σιγά σιγά το γάλα με χαμηλή φωτιά για να μη 'αρπαξει' . Όσο μαλακώνουν τα λαχανικά σταδιακά προσθέτω τον ζωμό ζεστό.

4

Προσθέτω αλάτι,πιπέρι, μπαχάρι . Μόλις βράσουν τα λαχανικά μου σβήνω την φωτιά και προσθέτω 1 κ.σ φρέσκο βούτυρο.

5

Με το ραβδομπλέντερ λιώνω τα λαχανικά μου προσεκτικά κ σε χαμηλή σκάλα ( μη γίνει χάλια κ η κουζίνα🙃🙃) όπου να γίνει βέλουτε.
Σερβίρω με καυτερή πάπρικα.
Καλή απόλαυση 😉

Σούπα βελουτέ με παστινάκι
Κατηγορίες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Dietfulness

Η θρεπτική αξία του αυγού

🥚Παγκόσμια ημέρα του αυγού 🥚Σήμερα λοιπόν 9 Οκτώβρη γιορτάζει το αυγουλάκι μας. Ταπεινό και καταφρονεμενο μα πάνω απ' όλα πολύ παραξηγημενο🙄🙄Είναι υγιές να τρώμε αυγά και πόσα; Ανεβάζουν τελικά την χοληστερίνη ή όχι;Το αυγό λοιπον χαρακτηρίζεται ως «φυσική υπερτροφή» και έχει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας διατροφή. Το αβγό περιέχει υψηλής αξίας πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα […]

Eat4fit

Banana lover

Το πρωινό αυτό το αγαπημένο! Ιδιαίτερα τις μέρες που πηγαίνω γυμναστήριο ή κάνω πεζοπορία! Περιέχει: Ψωμί πολυσπόρο γερμανικού τύπουΜπανάναΤαχίνι ή φυστικοβουτυρο Θερμίδες 180-200 Συνδιαστε το με : Φυσικο χυμό πορτοκάλιΚεφίρΓιαούρτι 2%Γάλα χαμηλών λιπαρώνΓάλα αμυγδάλου ή και σογιας

Eat4fit

Autumn breakfast

Υπέροχη ιδέα για φθινοπωρινό πρωινό και ένας τρόπος να αυξήσουμε τα φρούτα στην διατροφή μας. Ψωμί με προζύμιΤαχινοκακαοΑχλάδι Βρώμη Θερμίδες :200 Συνδιαστε το υπέροχα με : Γαλα με χαμηλά λιπαράΚεφίρΓιαούρτι χαμηλών λιπαρώνΑυγό βραστό Γαλα αμυγδάλου ή σόγιας Καλη απόλαυση

Facebook
Instagram
YOUTUBE