Ρεβίθια με λάχανο

ΣυντάκτηςΛία ΚαραρίζουΚατηγορία, Δυσκολία Intermediate

Το ρεβίθι ταπεινό σαν το κρέας δυνατό με το λάχανο μαζί εγλυκάναν το φαί Για την μεγάλη βδομάδα εμπεύστηκα μια συνταγή από το σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο για μια διαφορετική ρεβιθάδα . Εχω αλλάξει λίγο την αρχική συνταγή στο πιο ελαφρύ

Μερίδες4 μερίδες
Prep Time40 minsΧρόνος μαγειρέματος1 hr 30 minsTotal Time2 hrs 10 mins

 250 γρ ρεβίθια (μισό πακέτο) μουλιασμένα 12 ώρες
 500 γρ λάχανο τριμμένο (μισό μικρό λάχανο)
 4 κ.σουπ ελαιόλαδο
 1 κ.σουπ πάπρικα καπνιστή
 1 κ.σουπ κουρκουμά
 ½ κ.γλ μοσχοκάρυδο
 1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό
 1 πρέζα αλάτι
 1 πρέζα πιπέρι
 1 φλ. Τσαγιού ζωμό απο κοτόπουλο ή λαχανικών
 ½ φλ. Τσαγιού κρασί
 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

1

Βράζουμε τα ρεβίθια σε μεγάλη κατσαρόλα για περίπου πέντε λεπτά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε τον βρασμό για 5-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια αλλά όχι να λιώσουν.
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και αφήνουμε στην άκρη .

2

Σε αντικολλητικό σκεύος προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και 1 κ.σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την πάπρικα, τον κουρκουμά , ,το μοσχοκάρυδο ,το σκόρδο και αφήνουμε να αχνιστούν και βγάλουν τα αρώματα τους.
Σβήνουμε με το κρασί και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λάχανο μέχρι να βγάλει το λάχανο τα υγρά του .
Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου είκοσι λεπτά .

3

Για το τέλος προσθέτουμε τα ρεβίθια μαζί με το λάχανο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα δέκα λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Καλή απόλαυση !

4

Η αυθεντική συνταγή εδώ :https://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2083/Revithia-me-lachano-kai-saltsa-giaoyrtioy

Συστατικά

 250 γρ ρεβίθια (μισό πακέτο) μουλιασμένα 12 ώρες
 500 γρ λάχανο τριμμένο (μισό μικρό λάχανο)
 4 κ.σουπ ελαιόλαδο
 1 κ.σουπ πάπρικα καπνιστή
 1 κ.σουπ κουρκουμά
 ½ κ.γλ μοσχοκάρυδο
 1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό
 1 πρέζα αλάτι
 1 πρέζα πιπέρι
 1 φλ. Τσαγιού ζωμό απο κοτόπουλο ή λαχανικών
 ½ φλ. Τσαγιού κρασί
 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

Οδηγίες

1

Βράζουμε τα ρεβίθια σε μεγάλη κατσαρόλα για περίπου πέντε λεπτά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε τον βρασμό για 5-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια αλλά όχι να λιώσουν.
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και αφήνουμε στην άκρη .

2

Σε αντικολλητικό σκεύος προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και 1 κ.σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την πάπρικα, τον κουρκουμά , ,το μοσχοκάρυδο ,το σκόρδο και αφήνουμε να αχνιστούν και βγάλουν τα αρώματα τους.
Σβήνουμε με το κρασί και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λάχανο μέχρι να βγάλει το λάχανο τα υγρά του .
Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου είκοσι λεπτά .

3

Για το τέλος προσθέτουμε τα ρεβίθια μαζί με το λάχανο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα δέκα λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Καλή απόλαυση !

4

Η αυθεντική συνταγή εδώ :https://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2083/Revithia-me-lachano-kai-saltsa-giaoyrtioy

Ρεβίθια με λάχανο
Κατηγορίες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Dietfulness

Η θρεπτική αξία του αυγού

🥚Παγκόσμια ημέρα του αυγού 🥚Σήμερα λοιπόν 9 Οκτώβρη γιορτάζει το αυγουλάκι μας. Ταπεινό και καταφρονεμενο μα πάνω απ' όλα πολύ παραξηγημενο🙄🙄Είναι υγιές να τρώμε αυγά και πόσα; Ανεβάζουν τελικά την χοληστερίνη ή όχι;Το αυγό λοιπον χαρακτηρίζεται ως «φυσική υπερτροφή» και έχει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας διατροφή. Το αβγό περιέχει υψηλής αξίας πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα […]

Eat4fit

Banana lover

Το πρωινό αυτό το αγαπημένο! Ιδιαίτερα τις μέρες που πηγαίνω γυμναστήριο ή κάνω πεζοπορία! Περιέχει: Ψωμί πολυσπόρο γερμανικού τύπουΜπανάναΤαχίνι ή φυστικοβουτυρο Θερμίδες 180-200 Συνδιαστε το με : Φυσικο χυμό πορτοκάλιΚεφίρΓιαούρτι 2%Γάλα χαμηλών λιπαρώνΓάλα αμυγδάλου ή και σογιας

Eat4fit

Autumn breakfast

Υπέροχη ιδέα για φθινοπωρινό πρωινό και ένας τρόπος να αυξήσουμε τα φρούτα στην διατροφή μας. Ψωμί με προζύμιΤαχινοκακαοΑχλάδι Βρώμη Θερμίδες :200 Συνδιαστε το υπέροχα με : Γαλα με χαμηλά λιπαράΚεφίρΓιαούρτι χαμηλών λιπαρώνΑυγό βραστό Γαλα αμυγδάλου ή σόγιας Καλη απόλαυση

Facebook
Instagram
YOUTUBE