Πατατοσαλάτα με γιαούρτι

ΣυντάκτηςΛία ΚαραρίζουΚατηγορία, Δυσκολία Beginner

Μερίδες2 μερίδες
Prep Time30 minsΧρόνος μαγειρέματος45 minsTotal Time1 hr 15 mins

 4 μέτριες πατάτες (μέγεθος μπονιάς το κάθε τεμάχιο )
 1 φλ. Τσαγιού φασολάκια ή αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
 1 τεμάχιο πιπεριά κόκκινη
 1 τεμάχιο πιπεριά κίτρινη
 1 αυγό
 2 μέτριες ντομάτες
 2 κ.σουπ ψιλοκομμένος μαϊντανός
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 τεμάχιο κρεμμύδι φρέσκο
 1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
 150 γρ γιαούρτι (με 1% -2% λιπαρά)
 1 πρέζα αλάτι
 1 πρέζα πιπέρι
 2 κ.σουπ μηλόξυδο

1

Βράζετε τις πατάτες και τα φασολάκια ή τον αρακά σε ξεχωριστές κατσαρόλες,μέχρι να μαλακώσουν ,χωρίς να λιώσουν. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους.Κατόπιν κόβετε τα φασολάκια στη μέση.Βράζετε σφιχτά τα αυγά και τα κόβετε στα τέσσερα

2

Πλένετε και καθαρίζετε τις πιπεριές ,τις ντομάτες και το κρεμμυδάκι και το ξερό κρεμμύδι .Κόβετε τις πιπεριές τις ντομάτες και το ξερό κρεμμύδι σε κύβους και το κρεμμυδάκι σε ροδέλες .Ψιλοκόβετε το σκόρδο και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό .

3

Ρίχνετε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας ,εκτός από τα αυγά και ανακατεύετε απαλά προσέχοντας να μην λιώσουν.

4

Φτιάχνετε τη σάλτσα αναμιγνύοντας το γιαούρτι ,το μηλόξυδο και το αλατοπίπερο και περιχύνετε τη σαλάτα. Τέλος προσθέτετε τα αυγό .

Καλή απόλαυση

Συστατικά

 4 μέτριες πατάτες (μέγεθος μπονιάς το κάθε τεμάχιο )
 1 φλ. Τσαγιού φασολάκια ή αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
 1 τεμάχιο πιπεριά κόκκινη
 1 τεμάχιο πιπεριά κίτρινη
 1 αυγό
 2 μέτριες ντομάτες
 2 κ.σουπ ψιλοκομμένος μαϊντανός
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 τεμάχιο κρεμμύδι φρέσκο
 1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
 150 γρ γιαούρτι (με 1% -2% λιπαρά)
 1 πρέζα αλάτι
 1 πρέζα πιπέρι
 2 κ.σουπ μηλόξυδο

Οδηγίες

1

Βράζετε τις πατάτες και τα φασολάκια ή τον αρακά σε ξεχωριστές κατσαρόλες,μέχρι να μαλακώσουν ,χωρίς να λιώσουν. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους.Κατόπιν κόβετε τα φασολάκια στη μέση.Βράζετε σφιχτά τα αυγά και τα κόβετε στα τέσσερα

2

Πλένετε και καθαρίζετε τις πιπεριές ,τις ντομάτες και το κρεμμυδάκι και το ξερό κρεμμύδι .Κόβετε τις πιπεριές τις ντομάτες και το ξερό κρεμμύδι σε κύβους και το κρεμμυδάκι σε ροδέλες .Ψιλοκόβετε το σκόρδο και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό .

3

Ρίχνετε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας ,εκτός από τα αυγά και ανακατεύετε απαλά προσέχοντας να μην λιώσουν.

4

Φτιάχνετε τη σάλτσα αναμιγνύοντας το γιαούρτι ,το μηλόξυδο και το αλατοπίπερο και περιχύνετε τη σαλάτα. Τέλος προσθέτετε τα αυγό .

Καλή απόλαυση

Πατατοσαλάτα με γιαούρτι
Κατηγορίες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Dietfulness

Η θρεπτική αξία του αυγού

🥚Παγκόσμια ημέρα του αυγού 🥚Σήμερα λοιπόν 9 Οκτώβρη γιορτάζει το αυγουλάκι μας. Ταπεινό και καταφρονεμενο μα πάνω απ' όλα πολύ παραξηγημενο🙄🙄Είναι υγιές να τρώμε αυγά και πόσα; Ανεβάζουν τελικά την χοληστερίνη ή όχι;Το αυγό λοιπον χαρακτηρίζεται ως «φυσική υπερτροφή» και έχει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας διατροφή. Το αβγό περιέχει υψηλής αξίας πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα […]

Eat4fit

Banana lover

Το πρωινό αυτό το αγαπημένο! Ιδιαίτερα τις μέρες που πηγαίνω γυμναστήριο ή κάνω πεζοπορία! Περιέχει: Ψωμί πολυσπόρο γερμανικού τύπουΜπανάναΤαχίνι ή φυστικοβουτυρο Θερμίδες 180-200 Συνδιαστε το με : Φυσικο χυμό πορτοκάλιΚεφίρΓιαούρτι 2%Γάλα χαμηλών λιπαρώνΓάλα αμυγδάλου ή και σογιας

Eat4fit

Autumn breakfast

Υπέροχη ιδέα για φθινοπωρινό πρωινό και ένας τρόπος να αυξήσουμε τα φρούτα στην διατροφή μας. Ψωμί με προζύμιΤαχινοκακαοΑχλάδι Βρώμη Θερμίδες :200 Συνδιαστε το υπέροχα με : Γαλα με χαμηλά λιπαράΚεφίρΓιαούρτι χαμηλών λιπαρώνΑυγό βραστό Γαλα αμυγδάλου ή σόγιας Καλη απόλαυση

Facebook
Instagram
YOUTUBE