Κρέμα ρυζιού με πορτοκάλι

ΣυντάκτηςΛία ΚαραρίζουΚατηγορία, Δυσκολία Beginner

Νόστιμο ,εύκολο ,γρηγορό γλυκάκι με φρέσκο φρούτο

Μερίδες1 μερίδα
Prep Time10 minsΧρόνος μαγειρέματος10 minsTotal Time20 mins

 ¼ φλ. Τσαγιού ρύζι arborio
 1 φλ. Τσαγιού γάλα 1,5% σε λιπαρά
 1 κ.σουπ μέλι
 1 πρέζα βανίλια
 1 τεμάχιο πορτοκάλι (το ξύσμα και την σάρκα )
 1 τεμάχιο αυγό

1

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάλτε 1 φλιτζάνι κρύο νερό και ζεστάνετε το να πάρει βράση. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5-7 λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό. Απομακρύνετε από τη φωτιά.

2

Σε ένα μπολ βάλτε το γάλα, 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό, το αυγό, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπήστε καλά τα υλικά μεταξύ τους μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέστε στο μείγμα το ρύζι και ανακατέψτε καλά.

3

Χύστε το μείγμα σας στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά για 20 λεπτά μέχρι να πήξει το γλύκισμα σας (προσοχή να μην βράσει γιατί θα σβολιάσει το αυγό). Σκεπάστε την κατσαρόλα σας και αφήστε το μείγμα σας να σταθεί για 5 λεπτά. Μοιράστε το σε μπολ σερβιρίσματος, διακοσμήστε το με φέτες φρέσκο πορτοκάλι και σερβίρετέ το ζεστό.

Συστατικά

 ¼ φλ. Τσαγιού ρύζι arborio
 1 φλ. Τσαγιού γάλα 1,5% σε λιπαρά
 1 κ.σουπ μέλι
 1 πρέζα βανίλια
 1 τεμάχιο πορτοκάλι (το ξύσμα και την σάρκα )
 1 τεμάχιο αυγό

Οδηγίες

1

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάλτε 1 φλιτζάνι κρύο νερό και ζεστάνετε το να πάρει βράση. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5-7 λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό. Απομακρύνετε από τη φωτιά.

2

Σε ένα μπολ βάλτε το γάλα, 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό, το αυγό, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπήστε καλά τα υλικά μεταξύ τους μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέστε στο μείγμα το ρύζι και ανακατέψτε καλά.

3

Χύστε το μείγμα σας στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά για 20 λεπτά μέχρι να πήξει το γλύκισμα σας (προσοχή να μην βράσει γιατί θα σβολιάσει το αυγό). Σκεπάστε την κατσαρόλα σας και αφήστε το μείγμα σας να σταθεί για 5 λεπτά. Μοιράστε το σε μπολ σερβιρίσματος, διακοσμήστε το με φέτες φρέσκο πορτοκάλι και σερβίρετέ το ζεστό.

Κρέμα ρυζιού με πορτοκάλι
Κατηγορίες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Dietfulness

Η θρεπτική αξία του αυγού

🥚Παγκόσμια ημέρα του αυγού 🥚Σήμερα λοιπόν 9 Οκτώβρη γιορτάζει το αυγουλάκι μας. Ταπεινό και καταφρονεμενο μα πάνω απ' όλα πολύ παραξηγημενο🙄🙄Είναι υγιές να τρώμε αυγά και πόσα; Ανεβάζουν τελικά την χοληστερίνη ή όχι;Το αυγό λοιπον χαρακτηρίζεται ως «φυσική υπερτροφή» και έχει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας διατροφή. Το αβγό περιέχει υψηλής αξίας πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα […]

Eat4fit

Banana lover

Το πρωινό αυτό το αγαπημένο! Ιδιαίτερα τις μέρες που πηγαίνω γυμναστήριο ή κάνω πεζοπορία! Περιέχει: Ψωμί πολυσπόρο γερμανικού τύπουΜπανάναΤαχίνι ή φυστικοβουτυρο Θερμίδες 180-200 Συνδιαστε το με : Φυσικο χυμό πορτοκάλιΚεφίρΓιαούρτι 2%Γάλα χαμηλών λιπαρώνΓάλα αμυγδάλου ή και σογιας

Eat4fit

Autumn breakfast

Υπέροχη ιδέα για φθινοπωρινό πρωινό και ένας τρόπος να αυξήσουμε τα φρούτα στην διατροφή μας. Ψωμί με προζύμιΤαχινοκακαοΑχλάδι Βρώμη Θερμίδες :200 Συνδιαστε το υπέροχα με : Γαλα με χαμηλά λιπαράΚεφίρΓιαούρτι χαμηλών λιπαρώνΑυγό βραστό Γαλα αμυγδάλου ή σόγιας Καλη απόλαυση

Facebook
Instagram
YOUTUBE