Εύκολη γαριδομακαρονάδα

ΣυντάκτηςΛία ΚαραρίζουΚατηγορία, Δυσκολία Intermediate

Της γαρίδας η νοστιμιά ξακουστή από παλιά πριν να έρθει η λαμπρή μια καλή επιλογή!

Μερίδες1 μερίδα
Prep Time20 minsΧρόνος μαγειρέματος50 minsTotal Time1 hr 10 mins

 300 γρ γαρίδες ψίχα κατεψυγμένες
 2 τεμάχιο μεγάλές ντομάτες τριμμένες
 1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμενό
 1 τεμάχιο πράσινη πιπεριά ψιλλοκομένη
 ½ κ.γλ βασιλικό αποξηραμένο ή φρέσκο
 1 πρέζα αλάτι
 1 πρέζα πιπέρι
 ½ κ.γλ βεγκέρα λαχανικών (νοστιμιά)
 500 γρ λιγκουίνι (1 πακέτο)
 4 κ.σουπ ελαιόλαδο

1

Βράζουμε τις γαρίδες για 25 λεπτά . Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

2

Σε αντικολλητικό σκεύος προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και 1 κ.σ ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ,τον βασιλικό έως το κρεμμύδι για μαλακώσει.

3

Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα ,το αλάτι ,το πιπέρι και την νοστιμιά .
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά .
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε άλλη 1 κ.σ ελαιόλαδο

4

Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας . Στραγγίζουμε και προσθέτουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο ανακατεύοντας ώστε να φτάσουν σε όλα τα λιγκουίνι.

5

Σερβίρουμε τα λιγκουίνι μαζί με την σάλτσα με τις γαρίδες
Καλή απόλαυση !

Συστατικά

 300 γρ γαρίδες ψίχα κατεψυγμένες
 2 τεμάχιο μεγάλές ντομάτες τριμμένες
 1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμενό
 1 τεμάχιο πράσινη πιπεριά ψιλλοκομένη
 ½ κ.γλ βασιλικό αποξηραμένο ή φρέσκο
 1 πρέζα αλάτι
 1 πρέζα πιπέρι
 ½ κ.γλ βεγκέρα λαχανικών (νοστιμιά)
 500 γρ λιγκουίνι (1 πακέτο)
 4 κ.σουπ ελαιόλαδο

Οδηγίες

1

Βράζουμε τις γαρίδες για 25 λεπτά . Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

2

Σε αντικολλητικό σκεύος προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και 1 κ.σ ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ,τον βασιλικό έως το κρεμμύδι για μαλακώσει.

3

Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα ,το αλάτι ,το πιπέρι και την νοστιμιά .
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά .
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε άλλη 1 κ.σ ελαιόλαδο

4

Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας . Στραγγίζουμε και προσθέτουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο ανακατεύοντας ώστε να φτάσουν σε όλα τα λιγκουίνι.

5

Σερβίρουμε τα λιγκουίνι μαζί με την σάλτσα με τις γαρίδες
Καλή απόλαυση !

Εύκολη γαριδομακαρονάδα
Κατηγορίες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Dietfulness

Η θρεπτική αξία του αυγού

🥚Παγκόσμια ημέρα του αυγού 🥚Σήμερα λοιπόν 9 Οκτώβρη γιορτάζει το αυγουλάκι μας. Ταπεινό και καταφρονεμενο μα πάνω απ' όλα πολύ παραξηγημενο🙄🙄Είναι υγιές να τρώμε αυγά και πόσα; Ανεβάζουν τελικά την χοληστερίνη ή όχι;Το αυγό λοιπον χαρακτηρίζεται ως «φυσική υπερτροφή» και έχει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας διατροφή. Το αβγό περιέχει υψηλής αξίας πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα […]

Eat4fit

Banana lover

Το πρωινό αυτό το αγαπημένο! Ιδιαίτερα τις μέρες που πηγαίνω γυμναστήριο ή κάνω πεζοπορία! Περιέχει: Ψωμί πολυσπόρο γερμανικού τύπουΜπανάναΤαχίνι ή φυστικοβουτυρο Θερμίδες 180-200 Συνδιαστε το με : Φυσικο χυμό πορτοκάλιΚεφίρΓιαούρτι 2%Γάλα χαμηλών λιπαρώνΓάλα αμυγδάλου ή και σογιας

Eat4fit

Autumn breakfast

Υπέροχη ιδέα για φθινοπωρινό πρωινό και ένας τρόπος να αυξήσουμε τα φρούτα στην διατροφή μας. Ψωμί με προζύμιΤαχινοκακαοΑχλάδι Βρώμη Θερμίδες :200 Συνδιαστε το υπέροχα με : Γαλα με χαμηλά λιπαράΚεφίρΓιαούρτι χαμηλών λιπαρώνΑυγό βραστό Γαλα αμυγδάλου ή σόγιας Καλη απόλαυση

Facebook
Instagram
YOUTUBE