Παπαρδέλες με σάλτσα τόνου-ντομάτας
Αρωματισμένο νερό με φρούτα, λεμόνι και δυόσμο
Μερίδες
4
Δυσκολία
Εύκολο
Χρόνος
60-75′
Συστατικά
- 5 ντομάτες
- 4 πιπεριές πολύχρωμες
- 1 κολοκυθάκι
- 1 κρεμμύδι
- 150 γραμμ μανιτάρια
- 1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 -6 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού θυμάρι
- 1 κ. γλυκού βασιλικός
- 1 κ. γλυκού ματζουράνα
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε το 1 κρεμμύδι και σπάστε τη 1 σκελίδα σκόρδο, προσθέστε σε μια κατσαρόλα 4 κ. σούπας νερό και 2 κ. σούπας ελαιόλαδο. Μόλις πάρει βράση αχνίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια κόψτε το 1 κολοκυθάκι, τα μανιτάρια και προσθέστε τα μαζί με το κρεμμύδι να βράσουν τα υγρά τους για 1 λεπτό.
- Προσθέστε 4-5 ντομάτες, 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βράστε για άλλα 15 λεπτά. Προσθέστε μυρωδικά και μπαχαρικά.
- Κόψτε 4 μεγάλες πολύχρωμες πιπεριές κατά μήκος στη μέση, αφαιρέστε τους σπόρους και ζεματίστε τις σε βραστό νερό.
- Τοποθετήστε τις πιπεριές σε πύρεξ και γεμίστε τις με το μείγμα λαχανικών.
- Σκεπάστε το πύρεξ με αλουμινόχαρτο και ψήστε τις για 25 λεπτά.
Αυθεντική γαλλική συνταγή από τη Προβηγκία που δηλώνει πιάτο μαγειρεμένο με ντομάτα και σκόρδο. Μεσογειακό και πεντανόστιμο, συνοδέψτε με τυράκι ή γιαούρτι και φρέσκο ψωμί για ένα πλήρες γεύμα.
Καλή απόλαυση!