Δίχρωμη σαλάτα λάχανο
Μπισκότα βρώμης χωρίς γλουτένη
Μερίδες
1
Δυσκολία
Εύκολο
Χρόνος
15′
Συστατικά
- 2 αυγά
- 2 ασπράδια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι ανάμεικτα λαχανικά πλυμένα και κομμένα (μανιτάρια, πιπεριά, ντομάτα )
- 2 κ.σ. γάλα 1,5%
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα
- Προσθέτετε τους 2 κρόκους, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βάζετε στη φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι να κάψει.
- Προσθέστε τα λαχανικά (μανιτάρια, πιπεριά, ντομάτα ) να μαραθούν ελαφρός.
- Ρίχνετε την ομελέτα και όταν ροδίσει τη γυρνάτε από την άλλη πλευρά.
- Την αφήνετε 2-3 λεπτά να ροδίσει και από αυτή την πλευρά και τη σερβίρετε.
Γνώμη της Διαιτολόγου: Ένα ολόκληρο αυγό περιέχει μια σειρά από θρεπτικά συστατικά. Τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνες B6, B12, A και D, μέταλλα όπως σίδηρο, ασβέστιο και σελήνιο και καλά λιπαρά. Η ομελέτα μπορεί να αποτελεί ένα καλό πλήρες γεύμα ιδιαίτερα να συνδυαστεί με θρεπτικά λαχανικά!