Κριθαρότο με πράσο
Πατατοσαλάτα με γιαούρτι
Μερίδες
1
Δυσκολία
Εύκολο
Χρόνος
17′
Συστατικά
- 150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σουπ φρέσκο άνηθο
- 1 κ.σουπ φρέσκο δυόσμο
- 2 κ.σουπ μηλόξυδο
- 2 φλ.Ελ.καφέ νερό κρύο
- 1 τεμάχιο αγγούρι
- 1 πρέζα σκόνη λαχανίκων
- 1 πρέζα πιπέρι
- 2 τεμάχιο μικρα ντακακια
- 1 κ.σουπ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ανακατεύω το γιαούρτι, το νερό, το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο, την σκόνη λαχανικών, το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Κόβω το αγγουράκι σε κιβάκια, ψιλοκόβω τον άνηθο και δυόσμο.
- Αναμειγνύω στα μυρωδικά και λαχανικά με το μείγμα γιαουρτιού (εδώ θα δω λίγο πόσο αραιή την θέλω και ίσως χρειαστεί να προσθέσω λίγο ακόμη νερό).
- Σερβίρω την σούπα με μπαστουνάκια αγγουριού και περίπου 2 μικρά ντακάκια σπασμένα
Η κρύες σούπες αποτελούν ένα υπέροχο δροσερό σνακ. Δροσίζουν χορταίνουν και μας γεμίζουν άμεση ενέργεια καθώς πέπτονται άμεσα.
Καλή απόλαυση!