Υπέροχη πράσινη σαλάτα με πράσινο μήλο
Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά
Μερίδες
6
Δυσκολία
Μέσο
Χρόνος
40′-60′
Συστατικά
- 1 κ.σ ηλιέλαιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.γλ φρέσκια πιπερόριζα
- 1 κ.σ γλυκό κάρυ
- 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κ.γλ ζάχαρη
- 200 γρ. αρακά (ξεπαγωμένο εάν είναι κατεψυγμένος)
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 3-4 κ.σ φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι σε γουόκ ή σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά ώσπου να μαλακώσει. Προσθέτετε την πιπερόριζα και το κάρυ, και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ακόμη. Δυναμώνετε τη φωτιά.
- Προσθέτετε τον κιμά, ανακατεύοντας τον δυνατά, και τον τηγανίζετε για 5-6 λεπτά, ώσπου να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και τον αρακά. Στη συνέχεια βάζετε να πάρουν βράση ,χαμηλώνοντας τη φωτιά, σκεπάζετε ερμητικά και σιγοβράζετε για 45-50 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Σερβίρετε με ρύζι ή ζυμαρικά.
Νόστιμος κρεμώδης κιμάς για ρύζι ή ζυμαρικά. Η προσθήκη του αρακά ενισχύει επιπλέον το πιάτο με πρόσθετες ίνες, ενώ αποτελεί ένα καλό συνδυασμό για παιδιά που δυσκολεύονται με τα λαχανικά.
Το μοσχάρι είναι ένα κρέας πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας αλλά και πολύτιμο σίδηρο που είναι απαραίτητο στοιχείο για τον έλεγχο του αιματοκρίτη αλλά και την αποκατάσταση των φθορών του οργανισμού.
Καλή απόλαυση!