
Κρεμώδης μοσχαρίσιος κιμάς και αρακά

Μελιτζάνες κοκκινιστές με κουκουνάρι

Μερίδες
6-8
Δυσκολία
Απαιτητικό
Χρόνος
40′ προετοιμασία
10-12′ γέμιση
60′ ψήσιμο
10-12′ γέμιση
60′ ψήσιμο

Συστατικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 250 γραμμ. κιμάς (μοσχάρι ή κοτόπουλο)
- 2 φλυτζάνια μανιτάρια
- 1 φλιτζανάκι του ελληνικού ρύζι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 2 λεμόνια (ο χυμός)
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε από τα κολοκυθάκια την εσωτερική τους σάρκα με το ειδικό εξάρτημα μαγειρικής.
- Κρατάτε τη σάρκα των κολοκυθιών και την ψιλοκόβετε.
- Τρίβετε το κρεμμύδι και το καρότο και ψιλοκόβετε τον μαϊντανό.
- Μουλιάζετε το ρύζι για 1 ώρα περίπου στο νερό.
- Χτυπάτε στο μπλέντερ τα μανιτάρια και τα πολτοποιείτε.
- Σε βαθύ μπολ ανακατεύετε τον κιμά, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το τριμμένο καρότο, τον μαϊντανό το ρύζι, την παρμεζάνα και τη σάρκα των κολοκυθιών.
- Σε ένα τηγάνι βάζετε το μείγμα των υλικών με το λάδι και 1 φλυτζάνι νερό και το αφήνετε να σοταριστεί μέχρι να σωθεί το νερό του.
- Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.
- Στη συνέχεια γεμίζετε τα κολοκυθάκια.
- Τα αραδιάζετε σε κατσαρόλα, προσθέτετε 3 φλυτζάνια νερό και τα αφήνετε να βράσουν.
- Μόλις σωθεί το περισσότερο από το νερό τους, προσθέστε το χυμό λεμονιού
Αγαπημένο κλασικό φαγητό της μανούλας! Εάν το θέλετε πιο ελαφρύ αφαιρέστε το κιμά και προσθέστε έξτρα μανιτάρι ή ψίχα από μελιτζάνα.
Καλή απόλαυση!