Φασόλια σαλάτα με σως λεμονιού
Μακαρονοσαλάτα με γιαούρτι
Μερίδες
6
Δυσκολία
Μέτριο
Χρόνος
30′
Συστατικά
- 450 γραμμ. στήθος κοτόπουλο (χωρίς κόκκαλα και πέτσα)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1 κ.γλ. κόλιανδρο
- 1 κ.γλ. κύμινο
- 1 κ.γλ. τούρμερικ (μπαχαρικό)
- 1 κ.γλ. μπούκοβο φλυτζάνι τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλυτζάνι τσαγιού γιαούρτι αγελαδινό με χαμηλά λιπαρά
- 6 αράβικες πίτες
- Λάχανο καρότο σαλάτα
Εκτέλεση
- Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους, σε μέγεθος μπουκιάς. Στη συνέχεια καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε.
- Ζεματάτε τους κύβους της γαλοπούλας σε λίγο βραστό νερό για 5 λεπτά περίπου. Τη βγάζετε και την αφήνετε στην άκρη.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτετε το τζίντζερ, το κύμινο, το τούρμερικ και το μπούκοβο. Ανακατεύετε και ρίχνετε το ζωμό και τη γαλοπούλα. Τ’αφήνετε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει η γαλοπούλα και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
- Αποσύρετε το σκεύος απο τη φωτιά, ρίχνετε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.
- Κόβετε τις πίτες στη μέση, τις ανοίγετε και τις γεμίζετε με το μίγμα της γαλοπούλας. Σερβίρετε σε μερίδες και γαρνίρετε με φρέσκια σαλάτα λάχανο καρότο.