Μελιτζάνες κοκκινιστές με κουκουνάρι
Γαλοπούλα σε αράβικη πίτα
Μερίδες
4
Δυσκολία
Εύκολο
Χρόνος
40′ – 60′
Συστατικά
- 500 γραμμ. φασόλια μέτρια ή μαυρομάτικα
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμός από 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο
- πιπέρι λευκό
- 1/2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
Εκτέλεση
- Μούλιασε απο βραδίς τα φασόλια/
- Βράστε τα φασόλια κατευθείαν για 45′-60′ λεπτά και αφαίρεσε τον αφρό.
- Στραγγίστε και αφήστε σε ένα μπόλ μεγάλο.
- Προσθέστε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και την ντομάτα .
- Κόψτε σε λεπτές ροδέλες τα κρεμμύδια και προσθέστε και αυτά στο μπολ.
- Ανακατέψτε καλά.
- Σε ένα βαζάκι, βάλτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο και τη σκόνη μουστάρδας και ανακινήστε με δύναμη, ώσπου να ενοποιηθούν τα υλικά.
- Περιχύστε το μείγμα σάλατας με τη σάλτσα λεμονιού.
- Συνδύασε το πιάτο με αυγό βραστό ή τόνο.
Τα όσπρια αποτελουν μια εξαιρετική τροφή και το καλοκαίρι. Σε μορφή σαλάτας συνδυασμένα με αυγό ή τόνό ή ελιές μας προσφέρουν πρωτείνες υψηλής βιολογικής αξίας αλλά και πολύτιμες βιταμίνες για την υγείας μας.
Με μιά φέτα φρέσκο ψωμί αποτελούν τον τέλειο δροσερό συνδυασμό!
Καλή απόλαυση!