- Κόβουμε τα λαχανικά μας σε πολύ μικρά κομμάτια . προσθέτουμε σε αντικολλητικό σκεύος λίγο νεράκι (εώς να καλύψει τον πάτο) . Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα λαχανικά μας ώστε να μαλακώσουν λίγο (αντικαθιστά επάξια το τσιγάρισμα).
- Προσθέτουμε το φαγόπυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά των ζωμό λαχανικών ζεστό .(Εδώ κρατάμε και λίγο βραστό νερό στην άκρη μήπως και χρειαστεί να προσθέσουμε). Αφήνουμε να πάρουν βράση σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, το ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε εώς να χυλώσει.
Υ.Γ Εγώ το έχω συνδυάσει με σουτζουκάκια από μοσχαρίσιο κιμά αλλά είναι εξαιρετικό συνοδευτικό για ψάρι και κοτόπουλο