Εύκολη τυρόπιτα
Ομελέτα με λαχανικά
Μερίδες
4
Δυσκολία
Εύκολο
Χρόνος
20′
Συστατικά
- 250 γραμμ. λάχανο κόκκινο
- 100 γραμμ. λάχανο άσπρο
- 1 καρότο
- 120 γραμμ. φιστίκια Κάσιους
- 60 γραμμ. ηλιόσποροι (αποφλοιωμένοι)
Για την σάλτσα
- 2 κ.σ. γιαούρτι αγελαδινό 2%
- 2 κ.σ. σογιέλαιο
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το καρότο ,το αποφλοιώνεται και το κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Κόβετε τα λάχανα, τα ρίχνετε μέσα σε 2 ξεχωριστά μπόλ και τα ανακατεύετε με το καρότο, το πιπέρι, τους ηλιόσπορους και τα φιστίκια.
- Ρίχνετε σε ένα μπολ το γιαούρτι και τη μουστάρδα. Τα ανακατεύετε και προσθέτετε σταδιακά το σογιέλαιο, το ξίδι το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σάλτσας, μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μίγμα.
- Τοποθετείτε τα λάχανα στη σαλατιέρα σε 2 σωρούς και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.
- Σερβίρετε αμέσως ή βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη με σελοφάν.
Γνώμη της Διαιτολόγου: Το λάχανο είναι ο πιο εύκολος τρόπος να λάβουμε βιταμίνη Κ, βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, πλούσιο σε μαγγάνιο, φυτικές ίνες και βιταμίνη Β6. Τα οφέλη του, όμως, δεν τελειώνουν εδώ: Κάποια φυτοσυστατικά του δρουν ως αντιοξειδωτικά, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες προτού προκαλέσουν ζημιά στο DNA και τις κυτταρικές μεμβράνες.