
Σαλάτα με φακές

Κοτόπουλο με μανιτάρια και πιπεριές

Μερίδες
6
Δυσκολία
Μέτριο
Χρόνος
120′

Συστατικά
- 4 μεγάλες πατάτες
- 300γρ κιμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 μεγάλες πιπεριές
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα
- 2 αυγά
- 500γρ γιαούρτι
- Ανάμικτα μπαχαρικά για κρέας(μπαχάρι, κύμινο ,πάπρικα)
- Λίγο μαϊντανό
- 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τς κόβουμε σε μικρά κιβάκια.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πιπεριές, το μαιντανό και το σκόρδο.
- Βάζουμε σε ένα ταψί (όχι πολύ μεγάλο) το κιμά και όλα τα παραπάνω που έχουμε κόψει, μαζί με τα μπαχαρικά, το λάδι, το αλάτι, δύο ποτήρια νερό και το βάζουμε στο φούρνο τέρμα κάτω στους 180 μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να βράσει ο κιμάς, περίπου μία ώρα.
- Σε ένα μπολ ανακατέψουμε τα αυγά με το γιαούρτι και λίγο αλάτι.
- Βγάζουμε το ταψάκι ρίχνουμε ομοιόμορφα το μίγμα από το μπολ από πάνω σαν μπεσαμέλ και το βάζουμε πάλι στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Μια εύκολη παραλλαγή μουσακά για αυτούς που δεν αρέσουν τη μελιτζάνα αλλά και για όσους θέλουν μια ελαφρότερη εκδοχή της κλασσικής μπεσαμέλ. Μπορείτε να<χωρίσετε το μείγμα για σε ατομικά πήλινα μπολ .
Καλή απόλαυση!