Με αφορμή την σημερινή μέρα θέλω
σαν Διαιτολόγος να σας μιλήσω για τον
σημαντικό ρόλο της σωστής διατροφής
στην υγειά του ανθρώπινου οργανισμού .

Ο Ιπποκράτης είχε ενδεικτικά αναφέρει
«Η τροφή σου να είναι το φάρμακο σου»
η φράση αυτή αναφέρει την σημασία της
σωστής διατροφής στην θωράκιση αλλά και την πρόληψη της υγεία.
Ασθενείες όπως η παχυσαρκία, η υπέρταση ,ο διαβήτης ,οι καρδιοπάθειες,
και ορισμένα είδη καρκίνου μπορούν να προληφθούν αλλά και να μάθουν υιοθετοντας σωστές διατροφικές συνήθειες.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η τα άτομα που καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά καρδιοπαθειών και καρκίνου.
Η λήψη υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικου δείκτη μειώνει την εμφάνιση υψηλής χοληστερίνης και ζαχάρου . Η κατανάλωση πρωτεινων χαμηλού ποσοστού σε λίπους βοηθά στην αποκατάσταση των ιστών και στην μείωση του ολικού λίπους του σώματος.
Ποικιλία διαφορετικών φρούτων και λαχανικών καθημερινά αναπτύσουν μια ασπίδα διατηρούνται καλή υγεία στα κύτταρα μας και αυξάνοντας την ανοσοποιητική απάντηση του οργανισμού μας απέναντι στις ιώσεις και άλλους παθογόνου μικροοργανισμούς.

Ακολουθοντας ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής:
🔸Μειώνουμε τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών
🔸Ζούμε με υγεία και ευεξία
🔸Αυξάνουμε την λειτουργία του ανοσοποιητικού
🔸Έχουμε καλύτερη πεπτικη το λειτουργία
🔸Μειώνουμε και προλαμβάνουμε ‘χρονιους πονους’
🔸Έχουμε καλύτερη ψυχική διάθεση
🔸Αυξάνουμε το προσδόκιμο ζωής μας

Κατηγορίες: Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Άρθρα

Θρεπτική αξία του ροδάκινου

Βελούδινο και ζουμεροΓεμάτο άρωμα ,τόσο γλυκόΑχ ροδάκινο σε αγαπώ 🍑🍑🍑Θρεπτική αξία του ροδάκινου🍑Εάν για ένα πράγμα νιώθω τυχερή που ζω στην Ελλάδα είναι για αυτά τα μεγάλα ζουμερα ροδάκινα που μπορώ να απολαμβάνω το καλοκαίρι.Αυτός ο βελουδινος καρπός εκτός από άρωμα και γεύση μας δίνει απλόχερα όλα του τα θρεπτικά συστατικά 😊Το ροδάκινο ανήκει στην […]

Άρθρα

Η θρεπτική αξία του κερασιού

Αγαπημένο κόκκινο κεράσι και όχι άδικα 👏 Μια και λοιπόν έχει κατακτήσει επάξια την θέση του φρούτου μας αυτό τον καιρό ας μάθουμε λίγα πράγματα για αυτό 😉🍒🍒Θρεπτική αξία κερασιού🍒🍒Το κεράσι είναι ένα ανοιξιάτικο φρούτο που μπαίνει στην κουζίνα μας από αρχές Μαϊου έως και τον Αύγουστο.Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδης χρωστικές ουσίες ( βαθύ κόκκινο […]

Άρθρα

Η θρεπτική αξία του καρπουζιού

Ζουμερο , κόκκινο και δροσερόείναι το καρπούζι που τόσο λαχταρώ 😁🍉Θρεπτική αξία του καρπουζιού 🍉Μπήκαμε λοιπόν για τα καλά στο καλοκαίρι και καλοκαίρι χωρίς καρπούζι δεν υπάρχει 😁😁Για να δούμε τι θα μαςπροσφέρει αυτό το τόσο νόστιμο φρούτο; Αυτός ο όχι άδικα πρωταγωνιστής του καλοκαιριού μας προσφέρει την μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό ( σχεδόν 90%) […]

Facebook
Instagram
YOUTUBE