Ζουμερο , κόκκινο και δροσερό
είναι το καρπούζι που τόσο λαχταρώ 😁
🍉Θρεπτική αξία του καρπουζιού 🍉
Μπήκαμε λοιπόν για τα καλά στο καλοκαίρι και καλοκαίρι χωρίς καρπούζι δεν υπάρχει 😁😁Για να δούμε τι θα μας
προσφέρει αυτό το τόσο νόστιμο φρούτο; Αυτός ο όχι άδικα πρωταγωνιστής του καλοκαιριού μας προσφέρει την μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό ( σχεδόν 90%) για αυτό και γίνεται αγαπημένο γεύμα στις μεγάλες ζέστες. Έχει πληθωρα μεταλλικών στοιχείων με κυριότερο το κάλιο που βοηθά στην μείωση των κατακρατησεων. Περιέχει φυσικά καρετονοειδη ( εκεί οφείλετε το χρώμα του) βιταμίνη Α , B6,B1 και C, ενώ η υψηλή του συγκέντρωση σε λυκοπενιο μας δίνει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία.
🔸Πόσο πρέπει να φάω;
Το καρπούζι εάν το μετρήσουμε σε μερίδες των 100γρ ( περίπου 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ) δεν έχει παρά μόνο 60 θερμίδες. Το σύνηθες πρόβλημα είναι ότι καταναλώνουμε πολύ περισσότερες μερίδες ( κατά μέση εκτίμηση 5-6 μερίδες) πιστεύοντας ότι λόγω τις διουριτικης του δράσης θα απαλλαγούμε και από τις θερμίδες του. Εδώ λοιπόν θέλω προσοχή καθώς δεν είναι δυνατό να ‘ ουρησουμε’ τις θερμίδες του. Μέσω των ούρων αποβάλλουμε μόνο τα υγρά και χρεωνομαστε τις θερμίδες ιδιαίτερα εάν δεν ελενχουμε την ποσότητα.
🔸Αντικαθιστά το νερό;
Μπορεί το καρπουζακι μας να μας δροσίζει και να μας τονώνει αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλέψει από την ημερισια κατανάλωση του νερού μας. Αυτό γιατί το καρπούζι περιέχει σάκχαρα και μπορεί στιγμιαία να ενυδατωνει απαιτεί όμως πολύ καλή ενυδάτωση για την πλήρη πέψη του🤔
Και το καρπούζι καρπούζι και 2 λίτρα νερό !
🔸Θα αδυνατίσω εάν το τρώω για βραδυνό;
Όχι απαραίτητα! Πρώτα από όλα το καρπούζι είναι ένα φρούτο ! Υπολείπεται σε άλλα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να περιλαμβάνει το βραδυνό μας όπως πρωτεινη π.χ γαλακτοκομικά, κρέας ,αυγό …σύνθετους υδατάνθρακες όπως ψωμί ολικής άλεσης , παξιμάδια , δημητριακά κτλ.
Έτσι κινδυνεύουμε να συμβούν τα εξής:
α) να χάσουμε βάρος αλλά κύριος νερό και όχι λίπος
β) να ξεφύγουμε σε υπερβολικά μεγάλη μερίδα χωρίς μεταβολική ικανότητα άρα πρόσληψη λίπους
Συνέχεια στα σχόλια ..

Κατηγορίες: Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Άρθρα

Θρεπτική αξία του ροδάκινου

Βελούδινο και ζουμεροΓεμάτο άρωμα ,τόσο γλυκόΑχ ροδάκινο σε αγαπώ 🍑🍑🍑Θρεπτική αξία του ροδάκινου🍑Εάν για ένα πράγμα νιώθω τυχερή που ζω στην Ελλάδα είναι για αυτά τα μεγάλα ζουμερα ροδάκινα που μπορώ να απολαμβάνω το καλοκαίρι.Αυτός ο βελουδινος καρπός εκτός από άρωμα και γεύση μας δίνει απλόχερα όλα του τα θρεπτικά συστατικά 😊Το ροδάκινο ανήκει στην […]

Άρθρα

Η θρεπτική αξία του κερασιού

Αγαπημένο κόκκινο κεράσι και όχι άδικα 👏 Μια και λοιπόν έχει κατακτήσει επάξια την θέση του φρούτου μας αυτό τον καιρό ας μάθουμε λίγα πράγματα για αυτό 😉🍒🍒Θρεπτική αξία κερασιού🍒🍒Το κεράσι είναι ένα ανοιξιάτικο φρούτο που μπαίνει στην κουζίνα μας από αρχές Μαϊου έως και τον Αύγουστο.Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδης χρωστικές ουσίες ( βαθύ κόκκινο […]

Άρθρα

Θρεπτική αξία του μπρόκολου

Πράσινο καμαρωτο Μοιάζει λίγο από μυαλό Μπρόκολο το λεν θαρρώ Ως τα πέρα ξακουστό 🥦 🥦🥦 Μπρόκολο 🥦🥦 Έμπνευση για την σημερινή μου συνταγή δεν είναι άλλο από το μπρόκολο 😁 Ένα από τα πιο γνωστά λαχανικά που στην ίδια ομάδα βρίσκουμε το λάχανο, το κουνουπίδι, τα λαχανακια Βρυξελλων . Λαχανικό που έχει μελετηθεί εκτενώς […]

Facebook
Instagram
YOUTUBE